RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Rudic debutează la Energia contra fostei sale echipe

/ 30 septembrie 2015
Energia deschide etapa a VIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin cu un meci în deplasare în fața celor de la CSM București, meci în care nu-l va avea pe bancă pe noul antrenor, Bozo Rudic, ale cărui acte nu a fost gata la timp pentru a-și putea coordona jucătorii de pe teren.

 

1ed         Întâmplarea face ca primul joc pe care Energia îl dispută după preluarea conducerii tehnice de către antrenorul Bozo Rudic să fie chiar contra fostei echipe a sârbului, CSM București. Rudic recunoaște că știe mai bine adversara decât noua sa echipă, dar acest lucru nu îl face să-și piardă optimismul și speranța că Energia poate obține victoria la București: „Am fost la CSM doi ani şi cunosc aproape toţi jucătorii, a venit un singur jucător, un spaniol inter dreapta, dar şi pe el îl cunosc de când a jucat la Constanţa. Problema e că am fost puţin timp acum cu Energia, doar două antrenamente, și e greu de schimbat ceva. Dar o să mergem acolo să ne batem!”, a declarat antrenorul Energiei, Bozo Rudic.

Nu poate sta pe bancă

Bozo Rudic a ajuns târziu la Energia, iar formalitățile de obținere a ecusoanelor care să-i permită accesul pe banca echipei nu au fost încă îndeplinite. Rudic spune că încă nu știe dacă îi va fi permis să stea în spatele băncii sau va fi trimis mai departe de aceasta: „Nu voi sta pe bancă la meciul cu CSM, nu am cum până rezolvăm cu actele, dar o să stau în vestiar şi în tribună. Acestea sunt regulile. S-a întâmplat şi la CSM când am venit şi nu m-au lăsat să stau. Va fi bine dacă pot să stau în spatele jucătorilor, dar nu cred. Probabil voi sta în tribună. Meciul acesta va conduce Sorin Bârză echipa, cum a făcut şi cu Odorhei şi cu Dinamo”, a declarat Bozo Rudic. Acesta spune că nu crede că va apela la tehnologie pentru a-și conduce echipa de la distanță și spune că acest lucru l-ar putea dezorienta atât pe secundul său, cât și pe jucători: „Nu cred că voi apela la căşti, mai mult o să-l deranjeze pe Sorin să mă asculte e mine şi să fie concentrat în acelaşi timp la joc. Ne-am gândit să comunicăm cu delegatul, dar cred că nu e corect. Sorin e capabil să antreneze, el a muncit 2-3 săptămâni cu ei şi va antrena el şi la meciul acesta. Nici nu am vrut să mă implic prea mult în aceste două zile de antrenamente, pentru că dacă încep eu cu stilul meu o să fie prea multă informaţie în capul lor, e un stil diferit. Meciul acesta trebuie să-l câştige ei, după aceea avem timp să schimbăm nişte chestii, să păstrăm ce a fost bun”, a mai declarat noul antrenor principal al Energiei.

Îl apreciază pe Bârză

IMG_0872     Venind mai târziu la echipă, după despărțirea acesteia de fostul antrenor principal, Bozo Rudic a acceptat să lucreze cu secundul lui Andrieș, Sorin Bârză, cel care a și asigurat interimatul până când a semnat contractul cu Energia. Rudic spune că nu este niciun fel de problemă în a colabora cu un secund pe care nu l-a adus cu el, ci l-a preluat de la club, ba chiar are cuvinte de laudă la adresa lui Bârză: „Colaborez perfect cu Sorin, e o legendă în România, a fost un mare portar, ne-am bătut de multe ori, dar acum suntem prieteni. Sunt multe chestii pe care trebuie să le reglăm, au trecut doar două zile, dar ne vom descurca în mers”, spune Rudic despre colaborarea cu Bârză și despre ceea ce au de făcut împreună la Energia.

Rudic, mulțumit de ceea ce a găsit

Târgu Jiul și clubul gorjean par să-l fi impresionat pozitiv de la prima întâlnire pe antrenorul sârb al Energiei: „Totul e ok, mi-au găsit apartament într-o zi, m-au primit extraordinar, ştiam şi de problema că trebuie să ne mutăm din această sală, o să facem totul din mers”, a declarat Bozo Rudic. În ceea ce privește prima reacție a jucătorilor, acesta a simțit o oarecare teamă din partea acestora, însă îi asigură că dacă dau totul pe terenul de joc, la antrenamente și în partidele oficiale, el le poate fi și un antrenor, dar și un bun prieten: „Jucătorii m-au primit cu puţină frică, probabil că au crezut că sunt nu ştiu ce, eu mai ţip, fac gălăgie, dar cred că trebuie să fie respect reciproc, zi de zi suntem în sală mai mult decât cu soţiile sau prietenele şi trebuie să vii cu plăcere să faci antrenament. Nu trebuie să aibă frică de mine, pe teren e muncă, afară putem să ne împrietenim”, a mai declarat Rudic. Acesta a mărturisit că a mai avut și alte oferte în afara celei primite de la Energia, dar opțiunea sa a fost influențată și de distanța față de casă: „Am avut şi alte oferte, am fost în multe ţări, dar aici sunt mai aproape de casă, vine şi familia des şi eu pot să mă duc”, a încheiat Bozo Rudic.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.