RSS post comments feeds rss email feeds twitter

ASA se câștigă! Pandurii trec pe 3 dacă bat vicecampioana

/ 18 septembrie 2015
Gorjenii dețin un ascedent moral foarte important după victoria din deplasarea de la Giurgiu, 2-1 cu Astra, iar astăzi au șansa de a depăși vicecampioana României în clasament.

FAZA-ASA-PANDURII

Trupa lui Edi Iordănescu a făcut ca obiectivul autoimpus de tehnician să pară realizabil prin rezultatul pozitiv și surprinzător pentru mulți de la Giurgiu. Diseară, Pandurii pot chiar să urce pe podium dacă înving pe ASA Târgu Mureș, ocupanta locului 3 în clasament și vicecampioana în exercițiu a României. Un succes ar conduce automat la depășirea pragului de puncte pe care și l-au propus oltenii pentru această parte a sezonului, 18.

3 etape au mai rămas din turul acestui sezon, iar Pandurii pot lega a doua victorie după 2-1 cu Astra lui Șumudică, dar Iordănescu jr. își îndeamnă elevii să uite rezultatul trecut, fiind privit doar ca o importantă gură de încredere: „Victoria de la Giurgiu ne dă moral și tonus pentru următorul joc, cel cu ASA, un joc extrem de important prin prisma faptului că jucăm cu vicecampioana României, deținătoarea Super Cupei. Echipă cu experiență, echipă care anul trecut a avut un an de excepție, s-a bătut până în ultima etapă cu șanse la titlu. Vor veni și vor aborda jocul cu personalitate și vor să scoată ceva din acest joc. Au jucători cu ștate vechi în Liga 1, au jucători cu mare experiență. Victoria de la Giurgiu nu ne asigură victoria cu ASA. Trebuie să o luăm de la capăt, să ne organizăm, să muncim, iar dacă jocul va fi bun vom scoate și punctele dorite”, atenționează Edi Iordănescu.

Fiul selecționerului va reveni cu prilejul acestui joc pe bancă, după cele două meciuri urmărite din tribună, cu Dinamo în Cupa Ligii și Astra în campionat, ca urmare a suspendării primite pentru ieșirile avute împotriva arbitrajului de la partida cu alb-roșii din Liga 1: „Prea ușor am fost trimis în tribună. Mi-a fost foarte greu să fiu departe de echipă, să am comunicare cu echipa, și staff-ul tehnic nu vreau să mai fiu în viitor în tribună. Voi încerca să mă controlez și să fac abstracție de la orice decizie a arbitrului, dar e greu. Și acum la 0-0 am fost privați de un penalti. Și la ultima fază a jocului a fost cartonaș roșu la Dandea la intervenția la Mingote, iar după joc băieții se bucurau și Mingote era la spital. Nu mă interesa ca un jucător de la Astra să ia roșu, ci era o decizie care se impunea”, a explicat Edi Iordănescu.

Clasarea în 1-6 la finele ediției în curs este obiectivul pe care l-a insuflat Edward Iordănescu în vestiar.

Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureș

Stadion “Municipal”, Turnu Severin, vineri, ora 21:00

Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV

Echipe probabile:

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Ciucur, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

ASA: Stăncioiu – Golanski, Balic, Balaur, Brandan – Gorobsov, Mureșan – Hanca, Kortzorg, Jazvic – Costa.Antrenor: Vasile Miriuță.

„E un meci special cel cu Târgu Mureș, la fel cum a fost la Giurgiu. E adevărat, am lucrat o perioadă mai scurtă de timp la Astra și mai mult la Târgu Mureș, dar suficient cât să leg prietenii și performanțe în ambele locuri. Acum însă, sunt la Pandurii și trebuie să fiu profesionist, m-am obișnuit cu această postură de a lucra împotriva vechilor colaboratori. În fond, face parte din meseria mea. Mă voi reîntâlni cu niște prieteni, dar funcționează aceleași principii, îmi doresc mult să câștig cu Pandurii împotriva echipei din Târgu Mureș”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.

foto: www.panduriics.ro

www.sportigorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.