RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cu UTA în Cupa României

/ 13 septembrie 2015
Dacă în Cupa Ligii și-a încheiat prematur parcursul în actuala stagiune, Pandurii speră ca în Cupa României să aibă parte de un drum cât mai lung. Sorții i-au scos în cale echipei gorjene în 16-imi una dintre formațiile de tradiție, pe UTA Bătrâna Doamnă, continuatoare și deținătoare a palmaresului vechii UTA.

12006276_1050275171672669_120305354001713471_n

Tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României Timișoreana a fost, în premieră, mai generoasă cu echipele venite din ligile inferioare și asta nu doar pentru că își vor disputa meciurile pe propriul teren, ci mai ales pentru că patru dintre acestea au evitat formații din Liga 1 și se vor duela între ele pentru un loc în optimile de finală. Acest lucru a fost posibil după ce componența Ligii 1 a fost redusă de la 18 la 14 echipe din acest an. Principalele beneficiare ale acestui nou sistem au fost Rapid CFR Suceava și Viitorul 2 Constanța, echipe care vor juca pe propriul teren în 16-imi contra unor alte echipe venite din ligile inferioare, FC Brașov și Academica Clinceni.

Pandurii va întâlni, în deplasare, una dintre formațiile importante din liga a 2-a, UTA Bătrâna Doamnă. Deși nou promovată în al doilea eșalon, continuatoarea tradiției fotbalului arădean are în lot câțiva jucători cu ștate vechi în Liga 1, precum Strătilă, Curtuiuș sau Szekely, și se anunță a fi un adversar față de care Pandurii ar trebui să fie prevăzătoare în ceea ce privește acest duel si să trateze cu toată seriozitatea meciul programat la jumătatea săptămânii viitoare.

Edi nu concepe ratarea optimililor

Tehnicianul Pandurilor este sigur că meciul pe care echipa sa îl va disputa în 16-imile Cupei României va stârni un mare interes în Arad și că UTA va face tot posibilul să se califice mai departe, însă Edi Iordănescu nu concepe ca numele echipei ce va continua cursa pentru trofeu să fie altul decât Pandurii: „Întâlnim o echipă de tradiţie în fotbalul românesc care are şi mulţi suporteri, şi, cu siguranţă, că va fi mult interes pentru această partidă. Pentru că în Arad sunt foarte mulţi iubitori ai fenomenului şi cu siguranţă că vor să vadă un joc la cel mai înalt nivel. Iar Pandurii reprezintă o echipă care va trezi interes, e o echipă de prima ligă care revine după mult timp în Arad. Sigur că ne propunem să mergem mai departe şi vom aborda în acest sens şi meciul, cu foarte mare atenţie. UTA este o echipă care pe teren propriu poate fi dificilă şi poate crea probleme. Şi având şi suporterii în spate va fi o forţă în plus pentru ei. Nu cunoaştem acum foarte bine adversarul pentru că nu a fost o preocupare să îi urmărim dar, cu siguranţă că, în următoarea perioadă îi vom monitoriza şi vom studia şi vom înţelege care e nivelul şi plusurile şi minusurile pe care le au. Noi vom merge acolo cu încredere, vom aborda cu încredere şi cu personalitate acest joc şi nu există decât o singură variantă, ca Pandurii să meargă mai departe în Cupa României!”, a declarat antrenorul pandurilor.

Narcis Răducan: „Ne dorim calificarea!”

Pe coordonatele descrise de antrenor se află și președintele clubului târgujian, care vede în UTA un adversar periculos, dar pe care Pandurii este obligată să-l elimine: „Sorţii ne-au scos în faţă un club cu o imensă tradiţie în fotbalul din ţara noastră. Chiar dacă activează acum într-o divizie inferioară, UTA este o echipă ambiţioasă, au o serie de jucători tineri şi talentaţi. Jucăm pe un teren advers aşa că vom trata foarte serios acest meci de Cupa României pentru că ne dorim calificarea”, a declarat Narcis Răducan după tragerea la sorți a 16-imilor de finală ale Cupei României Timișoreana.

Arădenii sunt și ei cu gândul la o nouă performanță, după promovarea din această vară și calificarea în 16-imi, conducerea celor de la UTA visează să treacă și de Pandurii în Cupa României considerând că au avut noroc la tragerea la sorți: „Clubul nostru se bucură de rezultatul tragerii la sorți din șaisprezecimile Cupei României, urmează să întâlnim o echipă importantă din Liga I a ultimilor ani. Obiectivul nostru e calificarea, dorim să le oferim suporterilor noștri cât mai multe meciuri de calitate”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al formației arădene.

 

Programul 16-imile Cupei României:

SC Bacău – CS U Craiova
Unirea Tărlungeni – Petrolul
Universitatea Cluj – Steaua

CS Balotești – CFR Cluj
Unirea Brânceni – Astra
Bucovina Pojorâta – ASA Târgu Mureș
CS Mioveni – FC Botoșani
FCM Baia Mare – FC Voluntari
Ripensia Timișoara – Viitorul
ACS Berceni – CSMS Iași
CSM Râmnicu Vâlcea – Poli Timișoara
Dacia Unirea Brăila – Dinamo
ASA Târgu Mureș 2 – Concordia
UTA Bătrâna Doamnă – Pandurii
Rapid CFR Suceava – FC Brașov
Viitorul 2 – Academica Clinceni

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.