RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, deziluzie la debut

/ 24 august 2015
Liga Națională de handbal masculin a început cu un eșec pe cât de neașteptat, pe atât de usturător pentru băieții lui Liviu Andrieș, care s-au înclinat la Vaslui cu scorul de 30-25 (13-10).

detaliu-handbalEvoluția Energiei din Supercupa României la handbal masculin, când a pierdut dramatic, după 80 de minute de joc, în fața Minaurului, pare să fi fost doar un foc de paie. Dacă în fața băimărenilor Energia a arătat ca o echipă cu pretenții, o echipă destul de bine sudată, în ciuda numeroaselor achiziții din vară, la Vaslui trupa lui Andrieș a contat doar în prima parte a primei reprize, apoi gazdele au pus stăpânire pe joc și vasluienii s-au detașat ajungând și la un ecart de șapte goluri pe final. Până la urmă, HC Vaslui, o echipă care nu poate emite pretenții în acest an și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, a învins fără drept de apel Energia cu 30-25.

Președintele secției de handbal a clubului gorjean s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care echipa s-a prezentat la acest meci: „O mare dezamăgire… Am început bine, am codus până prin minutul 21 și mergea destul de bine treaba. Apoi am avut o cădere și de la 9-9 în minutul 24 am primit patru goluri, apoi s-a rupt… Am mai dat un gol până la pauză și prima repriză s-a terminat la 13-10. Am dat primul gol la reluare, dar apoi ei au dat alte patru goluri consecutive și aia a fost! S-au dus la 5,6 și 7 goluri și s-a terminat la cinci. Nimic n-a mers! Și apărarea a picat din minutul 24, n-a mai mers apoi nici atacul. S-a instalat și o stare de nervozitate între jucători, văzând că nu merge nimic, au fost reproșuri și între jucători și la adresa arbitrilor, a fost o a doua repriză urâtă”, a declarat Benedict Geamănu la finalul întâlnirii de la Vaslui.

Echipa gorjeană trebuie să-și repare moralul la jumătatea acestei săptămâni, joi, de la ora 17:00, evoluând pe propriul teren în fața unei nou promovate, Danubius Galați. Gălățenii au fost aproape de o surpriză în prima rundă reușind să țină în șah până la final echipa antrenată de Aihan Omer, Dunărea Călărași câștigând cu 23-22 cu un gol înscris în ultimul minut de joc.

HC Vaslui – Energia Târgu Jiu 30-25 (13-10)

Energia: Șelaru, Bucătaru – Iancu (4), Nistor (3), Țuțu (6), Șoldănescu (1), Mledenciu (4), Giotoiu (1), Acatrinei (3), B. Mănescu (3), Dediu, Chiruț, Păunică, Enache, Bejinariu, Târzioru. Antrenor: Liviu Andrieș.

„Pentru mine dezamăgirea foarte mare nu este atât că am pierdut meciul, ci modul în care am făcut-o. Diferența dintre modul în care s-au bătut, în care echipa s-a mobilizat, la meciul de Supercupă și ce a fost acum a fost de la cer la pământ. Nu a fost nimic din ceea ce am arătat acolo”, Benedict Geamănu, președintele secției de handbal a clubului Energia Târgu Jiu.

Rezultatele etapei 1 în Liga Națională:
Steaua București – Potaissa Turda 30-20 (18-3)
Danubius Galați – Dunărea Călărași 22-23 (11-11)
CSM Focșani – HC Adrian Petrea Reșița 20-27 (7-10)
Minaur Baia Mare – Dinamo București 23-23 (14-9)
HC Vaslui – Energia Târgu Jiu 30-25 (13-10)
Politehnica Timișoara – CSM București 23-24 (12-12)
CSM Ploiești – HC Odorhei 28-30 (11-14)

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.