RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Două umilințe într-o lună – Pandurii, om cu om la meciul cu Concordia

/ 14 august 2015
După dușul rece cu Steaua, 0-3, din etapa a 2-a, Pandurii a fost umilită și de Chiajna, 0-3, în etapa a 6-a a Ligii 1, în mai puțin de o lună de zile.

 

CHIAJNA-2Chiajna nu bătuse pe nimeni în actualul sezon dar a făcut instrucție cu pandurii lui Iordănescu jr. După victoria din campionatul trecut de la Chiajna, 1-0, Baciu s-a mai răzbunat o dată pe bieții panduri, de această dată zdravăn, 3-0 și și-a salvat și postul.

Edi a încercat din nou să păcălească fotbalul și pe noi suporterii, dar nu i-a mai ieșit. Pandurii, echipa antifotbal din Liga 1, a fost pusă la colț de o formație mai hotărâtă și cu mai multă calitate fotbalistică. Cu niște nulități pe teren nu poți spera la prea mult. Bubuielile continue pot să-ți aducă, norocos, un rezultat pozitiv, dar nu a mai fost cazul.

Pandurii nu e o echipă cu fotbal plăcut ochiului, e un chin să o privești evoluând, chiar fiind și suporter înflăcărat. Organizarea defensivă a fost trădată de gafa uriașă a lui Vasco și de aici s-a rupt totul. Dar un gol nu ar trebui să îngenuncheze o echipă cu pretenții. Pandurii însă are pretenții doar în discursurile tehnicianului, că pe teren e lipsită de reacție.

La 0-1, Edi a făcut schimbări post pe post (Roman vs Wellington, Hora vs Nicoară ori Nistor vs Droppa) pentru ca apoi să scuze umilința prin forțarea egalării. Rușinică! Chiar duși cu pluta nu suntem, domnule Edward! Echipa nu joacă nimic, iar scuzele sunt de acum ridicole. Pandurii a început la Chiajna fără Anton, Nistor și Hora în primul unsprezece, iar presa centrală a speculat un conflict al primilor doi cu tehnicianul. Adevărul e însă că cei trei nu au arătat nimic și continuă să fie figuranți, iar postura de rezervă e tot ce merită. Ca să nu mai vorbim de Răduț sau Șandru, și ei pe dinafară.

Și ca să demontăm și mitul lipsei de omogenitate invocată de Edi prin prisma numeroaselor plecări din vară trebuie spus că Pandurii a avut la Chiajna în primul unspreezece nu mai puțin de șapte jucători din sezonul trecut. Doar 4 au fost noi, ceea ce n-ar trebui să afecteze în asemenea hal exprimarea echipei.

0-3 pare hitul la modă al pandurilor în acest sezon, unul în care își propun play-off-ul. Mai mult off-ul acum, cu joaca e mai greu.

Pandurii, om cu om

Mingote: Cu bune și rele ! După câteva intervenții foarte bune a clacat din nou. La golul 2 al Chiajnei a ezitat să iasă pe centrare și Purece l-a pișcat cu o reluare din 4 metri. Edi trebuie să știe că mai are 2 portari în lot, Stanca și Lazar, care merită și ei șanse. Păi dacă nici acum, atunci când?

Ungurușan: În sfârșit o centrare perfectă. Wellington și-a bătut joc de ea. Indolent la golul 3 când a ales să nu-l mai urmărească pe Bucurică, autorul centrării.

Vasco: Vasco da Gafa l-a numit Andrei Vochin după meci și mare dreptate a avut. Degeaba a respins apoi toate șuturile adversarilor! În loc de o degajare simplă s-a vrut fotbalist și a pasat cu pieptul perfect pentru Constantinescu, care a marcat cel mai ușor gol al carierei. Păcat, că nu jucase rău.

Șandru: Dacă asemenea fundaș e în continuare titular înseamnă că Filipetto e și mai praf. În loc să dea simplu în aut de margine le-a oferit gratuit un corner adversarilor. S-a băgat din nou și la o lovitură liberă, dar a șutat în zid. A mai încercat o finalizare și a șutat peste stadion. Nu ezită nici un moment să se facă de râs. Dar el a figurat ca fundaș, însă scorul spune totul despre evoluția lui. Nu trebuie interpretat ca fiind singurul vinovat, ci doar unul dintre ei, se înțelege.

Grecu: Statul pe bancă i-a dăunat. A scos câteva lovituri libere prin talentul său actoricesc de a simula și cam atât. A, da și o centrare prin spatele porții. Paradoxal, defensiv nu a avut probleme, deși scorul e 0-3.

Droppa: La primul meci titular, cehul a fost surpriza plăcută. A fost în joc mereu, cât l-au ținut puterile. Are lovitură de cap și pasează bine în adâncime. A fost cel mai periculos om al gorjenilor în prima parte. Potențial de creștere și nu e de mirare că Anton a rămas pe bancă.

Mrzljak: Șters de tot. Și el autorul unui șut peste stadion.

Ciucur: Nu a demonstrat că merită șanse de titular în continuare. Nimic notal ofensiv. Doar din lupta surdă din apărare nu poți arăta că ești fotbalist. Dar nu l-aș condamna neapărat pe el fără să știu dacă doar asta i s-a cerut. Cu cine să pleci pe o contră dacă nu ai susținere….

Răduț: Dacă nu avea banderola de căpitan pe braț nici nu se vedea. Noroc cu câteva libere, una bunicică pe capul lui Droppa. Prea puțin pentru pretențiile lui. Cât l-o mai ține Edi pe teren  ?

Nicoară: Un meci bun, alte șapte proaste. Ăsta pare a fi ritmul lui Nicoară. Acum e deja la capitolul meciuri proaste. A sărit coarda cu Chiajna.

Roman: Joacă numai cu spatele la poartă și se irosește în lupte aiurea. Dar și când are balonul în picior nu are sânge de golgheter. A avut o ratare uriașă, la 0-0. Matache a scos șutul slab al pandurului din 7-8 metri. Și Droppa l-a mai servit ideal dar a finalizat prost. De remarcat freza, în continuă schimbare.

Hora: Fie Hora fie Nicoară tot aia e. Nimic nou sub soare.

Wellington: De pe plajă la fotbal e cam greu. A ratat egalarea, reluând slab cu capul centrarea excelentă a lui Ungurușan. Și nu s-a mai văzut.

Nistor: L-a înlocuit pe Droppa în minutul 73, dar a părut mai obosit decât cehul. Nu a reușit nici o pasă, nici o acțiune de doamne-ajută. A încasat și un galben în minutul 89.

www.sportingorj.ro
Comentează!

3 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.