RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Tenis la superlativ la Târgu Jiu

/ 9 august 2015
Trei săptămâni pline de tenis la Târgu Jiu s-au încheiat la sfârșitul săptămnii trecute odată cu ultimele finale disputate pe terenurile Bazei Sportive Elite Club din orașul lui Brâncuși.

Fetecau_Itu_SpigarelliITF Woman’s Circuit a inclus printre cele 500 de turnee disputate sub egida sa în 65 de țări și trei turnee ce au fost găzduite la Târgu Jiu, ele fiind programate unul după altul, în perioada 20 iulie – 9 august. Aceste trei turnee, fiecare cu un buget de premiere de 10.000 de euro, au constituit cel mai înalt standard atins până acum de Târgu Jiu în ceea ce privește organizarea unor astfel de turnee de tenis.

În circuitul de la Târgu Jiu, la cele trei turnee desfășurate, au fost înscrise jucătoare din Franța, Polonia, Cehia, Argentina, Canada, SUA, Italia, Bulgaria, Spania, Moldova, India, Elveția, Ungaria, Ukraina, Serbia și România, iar meciurile au fost arbitrate de șase arbitri FRT, coordonați de arbitrul principal Andrei Bardan, arbitru cu atestat internațional.

Trei victorii românești

Primele două turnee disputate la Târgu Jiu au adus satisfacție pentru organizatori, trei din cele patru finale fiind câștigate de tenismene din România, probele de dublu fiind un motiv de sărbătoare pentru gorjeni, Raluca Ciufrilă câșigând trofeele alături de Ioana Loredana Roșca. Aceasta din urmă a fost și câștigătoarea primului turneu disputat la Târgu Jiu în proba de simplu, acolo unde întâlnise altă româncă, pe Nicoleta-Cătălina Dascălu. O altă finalistă a primelor două turnee a fost și Anca Bianca Mihăilă, care a evoluat în al doilea turneu având-o alături pe italianca Pairone.

Finalistă surpriză la simplu

Ultimul turneu disputat la Târgu Jiu, dotat cu Trofeul „Hotel YMY”, desfășurat la Târgu Jiu sub egida ITF Pro Circuit 2015, a avut o finală interesantă la simplu, acolo unde România a avut o reprezentantă. Nu a fost vorba de Nicoleta Cătălina Dascălu, ceea care era favorita numărul 1 a turneului, ci de cea care a eliminat-o pe aceasta în semifinale, Irina Fetecău. Aceasta a început curajos meciul ce s-a jucat cu trofeul pe masă și a câștigat cu 6-2 primul set disputat în fața italiencei Martina Spigarelli, dar experiența acesteia din urmă a contat decisiv, seturile 2 și 3 fiind adjudecate, 6-1 și 6-4, de Spigarelli, care a câștigat Trofeul „Hotel YMY”. Spigarelli, împreună cu o altă italiancă, Federica Arcidiacomo, a câștigat și proba de dublu a turneului, după ce s-au impus cu 6-0 7-6(6) în fața perechii Daniela Farfan (ARG) / Giulia Pairone (ITA).

castigatoare dubluCâștigătoarele turneelor ITF de la Târgu Jiu

Trofeul ATC Elite 2015
Simplu: Ioana Loredana Roșca  – 6-2 4-6 6-3 cu Nicoleta-Cătălina Dascălu
Dublu: Ioana Loredana Roșca/Raluca Ciufrilă – 4-6 7-6(4) [10-6] cu Julieta Lara Estable/Daniela Farfan

Trofeul “Hotel YMY 2015”
Simplu:Milana Spremo (SRB) – 6-3 7-5 cu Marine Partaud(FRA)
Dublu: Ioana Loredana Roșca/Raluca Ciufrilă – 6-4 6-7(4) [10-5] cu Ana Bianca Mihăilă(ROU)/Giulia Pairone(ITA)

Trofeul “Hotel YMY”
Simplu: Martina Spigarelli (ITA) – 2-6 6-1 6-4 cu Irina Fetecău
Dublu: Martina Spigarelli (ITA)/Federica Arcidiacono (ITA) – 6-0 7-6(6) cu Daniela Farfan (ARG) / Giulia Pairone (ITA).

DSCN6960_dublu

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.