RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Se reia visul european! Prezentarea adversarilor Energiei în FIBA Europe Club

/ 4 august 2015
Gorjenii au fost repartizați în grupa K, alături de BC Astana (Kazahstan), AEK Larnaca (Cipru), Sigal Prishtina (Kosovo).

{A9586994-26CE-4E61-8107-3D0B052BE890}flexible

Energia Târgu Jiu și-a aflat adversarele din noua competiție inițiată de forul continental FIBA Europe, sub denumirea de FIBA Europe Club Competition. Gorjenii fac parte din grupa K, unde vor da din nou peste BC Astana, în plus, alături de cele două combatante, care și-au disputat, la Târgu Jiu, locul în LAST 8 sezonul trecut, fiind AEK Larnaca din Cipru și Sigal Prishtina din Kosovo.

BC Astana – fondat în anul 2011, clubul din Kazahstan este, fără îndoială, cel mai puternic din grupa Energiei, din toate punctele de vedere. Formația din capitala țării de proveniență concurează în Liga VTB, competiție ce are ca scop atragerea celor mai puternice cluburi din Europa de Est și de Nord. Astana dispune de un buget imens comparativ cu cel al trupei conduse de Antonis Constantinides, iar, așa cum aminteam și înaintea jocului din luna februarie, contând pentru calificarea în play-off-ul întrecerii EuroChallange, un singur jucător este plătit regește la kazahi, suma fiind ușor asemănată cu bugetul Energiei pe un singur sezon. În grupa din Last 16, gorjenii s-au întâlnit de două ori cu BC Astana. În tur, cea din urmă și-a adjudecat la scor meciul disputat pe teren propriu, 113-89, dar oltenii și-au luat revanșa la Târgu Jiu, câștigând, scor 90-89, într-un joc care ne-a oferit un final dramatic și care a trimis-o pe Energia mai departe, lăsându-și mult mai puternica adversară acasă. Delegația echipei noastre va trebui să îndure din nou zborul de peste 18 ore, pentru a ajunge în Kazakstan.

AEK Larnaca – vine în această competiție din Cipru, țara de origine a tehnicianului Energiei Târgu Jiu, Antonis Constantinides. AEK s-a format în 1994, în urma fuzionării celor două formații ale orașului Larnaca, EPA Larnaca și Pezoporikos. În 2013, echipa condusă de Giorgios Ketselidis a cucerit primul titlu în liga din Insula Afroditei sub denumirea de AEK Larnaca, după o finală în compania lui Apoel Nicosia, antrenată pe atunci de Constantinides. Scenariul s-a repetat în acest an, iar medaliata cu bronz din EuroChallange va da peste AEK în al doilea sezon european, fiind, poate, cel mai ușor adversar, având în vedere trecutul lui Antonis Constantinides și duelurile purtate de acesta în compania lui AEK.

Sigal Prishtina – este cunoscută pubicului iubitor de baschet din România datorită jocurilor avute contra celor de la SCM U Craiova, în Liga Balcanică. La finalul ediției 2014/2015, Sigal a cucerit această competiție, iar, în drumul câștigării trofeului, a dat peste doljeni, pe care i-a învins atât la Craiova, cât și în Kosovo. Prishtina, condusă de tehnicianul Marjan Ilievski, este cel mai de succes club din Kosovo. Pe parcursul ultimilor 13 ani, acesta și-a trecut în palmares 10 titluri, 9 cupe naționale și 3 super cupe. Din 2013, Sigal, fondată în 1970, a concurat în BIBL (Liga Balcanică). Echipa își desfășoară partidele de pe teren propriu în Pallati i Rinisë dhe Sporteve, o sală ce poate găzdui 3.000 de spectatori.

Competiția va debuta pe 28 octombrie, când Energia o va primi în România pe Sigal Prishtina.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.