RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia poate întâlni din nou Astana sau Lukoil Academic în Europa. S-a stabilit formatul competiției FIBA Europe

/ 3 august 2015
Energia Târgu Jiu este reprezentată la Munchen de președintele secției de baschet, Dan Cumpănașu, și antrenorul secund, Claudiu Alionescu.

Formatul noii competiții FIBA Europe era marea nebuloasă după anunțul făcut cu privire la înlocuirea FIBA Eurochallange cu aceasta. Mâine va avea loc tragerea la sorți, organizată la Munchen, iar reprezentanții Energiei sunt Dan Cumpanașu și Claudiu Alionescu, care au ajuns în cursul zilei de astăzi în Germania.

Întrecerea va aduce la start 56 de echipe, care vor fi împărțite în două conferințe, a câte 28 de formații. Mai departe vor fi repartizate în 14 grupe de câte patru fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune patru echipe de pe locul 3 vor avansa în Last 32.

În continuare se vor juca două faze de playoff: optimile și sferturile de finală. Se va juca pe sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Sezonul se încheie cu un turneu de tip Final Four.

România are două reprezentante: Energia Târgu-Jiu și BC Timișoara. Ambele sunt în Conferința 2. Energia este cap de serie numărul 1 și BCT este cap de serie numărul 3. Echipe din aceeași țară nu pot fi repartizate în aceeași grupă în prima fază a competiției, informează site-ul 24secunde.ro

fibaeurope

În prima fază a competiției se va juca pe 28 octombrie, 4, 11, 18 și 25 noiembrie, respectiv pe 2 decembrie. Prima etapă din faza a 2-a este programată pentru 16 decembrie.

De notat, așadar, că va fi necesară schimbarea programului competițional în Liga Națională, deoarece pe 28 octombrie a fost inițial stabilită desfășurarea unei etape intermediare, mai notează sursa amintită.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.