RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Panduri peticiți

/ 19 iulie 2015
Întoarcerea pe stadionul din Drobeta Turnu Severin n-a fost de bun augur pentru Pandurii Târgu Jiu, care nu numai că a avut parte de o atmosferă ostilă, jumătate din cei peste 13.000 de specatori fiind susținători ai Stelei, dar a și pierdut în fața campionanei cu același scor ca în finala Cupei Ligii, 3-0.

municipal-pro

Mihai Roman nu s-a refăcut la timp după accidentarea suferită la Timișoara pentru a putea începe din primul minut, iar Edi Iordănescu a trebuit să improvizeze din nou, lucru de care s-a plâns la conferința premergătoare partidei cu Steaua. Fiul selecționerului l-a titularizat pentru a doua oară consecutiv pe tânărul Andei Pițian, Nistor și Hora făcându-și apariția în 11-le de start, într-o formulă 4-4-2.

Jocul a prezentat un interes ridicat pentru supoterii fotbalului severinean, însă în tribunele stadionului care îi va găzdui pe panduri în următorul an și jumătate s-au aflat și mulți gorjeni, veniți pentru a fi alături de băieții lui Iordănescu jr.

Prima repriză a fost marcată de ocaziile mari semnate de pandurii Nistor, Hora și Momcilovic. Gorjenii au trecut în mai multe rânduri pe lângă deschiderea scorului, dar steliștii au lovit prin Chipciu în minutul 28, după o minge prelungită de Papp în fața porții lui Mingote. Stanciu era să majoreze peste două minute diferența, dar, de această dată, portughezul a scos o minge din vinclul porții gazdelor. Oltenii au scăpat cu fața curată și mai tărziu, la eroarea lui Vasco Fernandez și bara lovită de Tade. Steaua și-a impus dominarea până la pauză, iar tabela a rămas neschimbată. Slăbiciunea pandură a fost la centrul terenului, acolo unde neexperimentatul Pițian nu a putut să se ridice la nivelul partidei și a comis mai multe greșeli neforțate. Acesta a văzut și cartonașul galben, iar o schimbare era obligatorie la jumătatea meciului. Paul Anton era varianta lui Edi Iordănescu pe bancă pentru a-i lua locul lui Pițian în axul central.

Tehnicianul pandur l-a schimbat pe Pițian cu Roman, iar Hora a coborât din atac pentru a-i face loc jucătorului lovit de Cânu etapa trecută la Timișoara și incert pentru meciul cu Steaua. Traversând o perioadă nefastă a carierei, Alex Chipciu a reușit o bijuterie de gol de la aproape 30 de metri, direct în vinclul plasei apărate de Mingote, la șapte minute de la începerea părții secunde. Steaua conducea cu 2-0 și se îndrepta spre o nouă victorie în fața lui Pandurii după cea din finala Cupei Ligii, de pe Arena Națională.  Până la urmă, și-a făcut apariția pe gazon și Paul Anton, revenit și el după o accidentare îndelungată. Apărarea gorjeană a funcționat la parametrii scăzuți, Șandru fiind veriga slabă câteva momente mai târziu, când Hamroun a urcat scorul la 3-0 pentru echipa sa. Acesta a fost și rezultatul meciului, între două formații care n-au mai forțat pe final.

13.800 de spectatori au asistat la jocul din etapa a 2-a, dintre Pandurii Târgu Jiu și Steaua București, disputat pe stadionul din Drobeta Turnu Severin.

Pandurii rămân cu cele 3 puncte câștigate în fața lui ACS Poli Timișoara și vor aborda partida cu FC Voluntari cu moralul șifonat, ca urmare a corecției aplicate de campioană la Severin.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.