RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Silviu Sanda, alt jucător de „export” al baschetului gorjean

/ 3 iulie 2015
Sportul cu mingea la coș gorjean pierde copii de excepție în fiecare vară. Într-o foame tot mai mare de jucători autohtoni, Energia dă drumul prea ușor tinerilor care pot constitui variante viabile pentru viitor.

10402879_640495622704713_1975004287967473818_nCampioni naționali la mai toate categoriile de vârstă și pregătiți de cel mai important pas al carierei, copiii baschetului gorjean simt nevoia tot mai acută să părăsească județul care i-a lansat în tainele acestui sport. După plecarea lui Camil Berculescu la U Mobitelco Cluj, unde a avut evolutii apreciate pe tot parcursul sezonului 2014/2015, Adrian Vlad și Alexandru Berca, care s-au pierdut în încercările de a răzbi la nivel înalt, Silviu Sanda are și el bagajele făcute pentru noi uși deschise și motivații pe plan profesional.

Sanda a înregistrat un evident progres în ultimii ani, asta și datorită antrenamentelor efectuate alături de Energia Târgu Jiu. În ediția încheiată, acesta a fost jucător cu acte în regulă la fosta caștigătoare a Cupei României, dar nu a primit șansa să pătrundă pe parchet în echipamentul echipei mari, lucru ce l-a pus pe gânduri în pauza din intersezon.

Silviu a spus pas propunerilor venite până acum, dar în această vară, tânărul conducător de joc pare decis să părăsească Târgu Jiul, iar Bucureștiul reprezintă o provocare extrem de interesantă pentru acesta. Bineînțeles, nu duce lipsă de oferte, însă, după discuțiile avansate purtate cu Steaua CSM București, un alt club din Capitală îi face cu ochiul jucătorului ce a împlinit în martie 17 ani. Știința București a intrat pe fir, iar tehnicianul bucureștenilor, Eugen Ilie, îl dorește pe Sanda la formația pe care o pregătește în liga secundă de baschet masculin a României.

Astfel, în urma unei analize, Silviu Sanda este la o semnătură de Știința București, în timp ce Energia poate pierde și ultimul junior produs în propria pepinieră.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • Vlad spune:

    Draga Gabi, este laudabil ca ai incercat sa scoti in evidenta faptul ca juniori de exceptie de pe plan local nu impresioneaza pe nimeni. Poate ca ar fi ladudabila si o initiativa prin care sa se faca un remember a ceea ce a insemnat generatia 1998. Cu siguranta va ramane unica in istoria baschetului juvenil din Targu jiu si din tara, cu 2 titluri de vicecampioana si 3 de campioana in decurs de 5 ani. Vizavi de aceste rezultate de exceptie, ar fi bine de aflat care este strategia de pregatire si de abordare a campionatului la categoria U18 de catre conducerea CSS Targu Jiu. Intram deja in a doua saptamana a lunii iulie si nu se cunoaste absolut nimic privitor la acest aspect. Tocmai de aceea, mi se pare justificata pozitia lui Silviu de a parasi echipa locala. Daca nu se mai doresc rezultate si pur si simplu se accepta ingroarea echipei campioane atunci este bine de stiut. Silviu nu este singurul care poate sa plece… si Adrian Vlad poate in orice moment sa paraseasca Tg. Jiu dar inca mai spera ca va exista cineva interesat sa refaca si sa intareasca echipa, astfel incat sa se obtina un nou trofeu de campioana. As mai vrea sa fac o remarca… Adrian nu s-a pierdut in incercarea de a se ridica la un nivel mai inalt. Daca din curiozitate vei face o analiza a tuturor foilor de joc atat de la divizia B cat si de la U18 vei constata ca Adrian a avut un sezon de exceptie fara sa apese pe acceleratie! De ce a trecut neobservat si de ce s-a creat impresia ca a esuat? Foarte simplu… in ochii iubitorilor de baschet s-a ridicat atat cat i s-a permis de catre club dar statistica din foile de joc nu mai are nevoie de nici un dubiu, chiar si pentru cei care din diverse motive, nu vor sa vada adevarul. In fine, poate ca saptamana urmatoare vei pune cateva intrebari si conducerii CSS Targu Jiu si clubului Energia Rovinari pentru a ne aduce vesti cu privire la noul sezon de baschet la nivel de juniori, divizia B, etc. Spor la treaba!

    • somebody spune:

      buna remarca la articolul prezentat.
      nimeni nu contesta valoarea si progresele pe care le a facut silviu, dar realitatea e alta, in statistici.
      deci, in opinia mea mare, are multe lungimi in spatele lui adi la toate capitolele chiar daca i s a facut mai multa reclama si pe alocuri e mai favorizat.
      iar cat priveste „minutele pe parchet” in prima liga sau eurochallenge,… haideti sa nu ne imbatam cu apa rece, chair daca e atat de buna si imbietoare acolo la tg jiu.
      si ar trebui incurajati toti juniorii, de la toate echipele.
      un an bun basketului din tg jiu si le multumin pentru bucuria si momentele de neuitat pe care ni le au adus .
      tine o tat asa gabita, iti citesc cu placere articolele, chiar daca uneori am alta parere, dar e normal sa fie asa.
      numai bine

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.