RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Liga Națională își schimbă formatul. 12 echipe la start, 32 de meciuri pentru Energia în sezonul regulat

/ 1 iulie 2015
După retragerea campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploiești, Liga Națională nu suferă doar la capitolele valoare și combativitate. Sistemul campionatului i-a o altă formă, cu doar 12 echipe la start.

downloadSistemul competițional nu va mai fi același. Modificările se resfrâng aproape în totalitate asupra sezonului regulat, care ne va oferi 32 de partide extrem de atractive, informează site-ul 24secunde.ro

Sezonul regulat

Prima fază – 12 echipe

Fiecare cu fiecare de două ori (22 etape).

Faza a 2-a

Primele șase clasate continuă în turneul locurilor 1-6 cu meciuri în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă (10 etape). Aici se va determina ordinea primelor șase clasate pentru playoff.

Ultimele șase clasate continuă în turneul locurilor 7-12 cu meciuri în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă (10 etape). Aici se vor determina numele ultimelor două echipe calificate în playoff, respectiv cel al echipelor care retrogradează. Așadar, similar sezonului 2014/15, ultimele două clasate la încheierea ultimei etape din sezonul regulat, retrogradează în Liga I.

Fiecare echipă va disputa 32 de meciuri în sezonul regulat. Totodată, îmbucurător este faptul că cele mai bune echipe din România se vor confrunta de patru ori pe parcursul sezonului regulat, urmând cel mai probabil, să se reîntâlnească și în playoff.

Playoff

Primele opt clasate vor juca în playoff. Sistemul competițional din playoff rămâne neschimbat.

Nu se va juca playout.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.