RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Josh Jackson negociază cu Energia

/ 4 iunie 2015
Americanul a evoluat la Târgu Jiu în primul sezon al Energiei pe prima scenă a baschetului masculin românesc.

23_23_31_148

Energia Târgu Jiu dorește să dea o lovitură de imagine pe piața transferurilor din România. Adus în 2008 la Târgu Jiu, unde a pus umărul la calificarea echipei în play-off la primul sezon pe prima scenă a baschetului masculin românesc, Josh Jackson este curtat din nou de medaliata cu bronz a FIBA EuroChallange și-a campionatului.

Americanul, cu origini malteze, era atunci idolul celor mai tineri practicanți ai sportului cu mingea la coș gorjean, iar după un sezon bun sub bagheta lui Theo Evans, Josh a ales drumul Piteștiului, iar mai apoi ajungând în Capitală, la Steaua Turabo. Ajutat de evoluții consistente în Liga Națională, Jackson a jucat în Cipru, Germania, Georgia, cât și în Italia, pentru fosta adversară a Energiei din EuroChallange, Enel Brindisi.

În vâstă de 30 ani, Josh a petrecut ediția precedentă în liga secundă din ”Cizmă”. El măsoară 1.89 metri și este un combo guard, putând evolua atât pe poziția 1, cât și pe poziția 2. În 6 partide în care a îmbrăcat echipamentul lui Enel Brindisi, în sezonul 2013/2014, acesta a avut medii de 3.7 puncte, 1.2 assisturi și o recuperare per joc. După experiența din Seria A, Jackson a trecut în Georgia, încheind cu 16.3 puncte pentru formația sa.

De notat că Josh Jackson a mai fost dorit și în iarnă la Târgu Jiu, înaintea transferului lui Frankie Sullivan.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.