RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Măcel pe Arena Națională. Steaua obține primul trofeu în 2015

/ 20 mai 2015
Pandurii Târgu Jiu a disputat în această seară, pe Arena Națională, cel mai important meci din istoria de 53 a clubului. Cupa Ligii Adeplast i-a pus pe gorjeni în fața trofeului competiției, iar adversara din actul final a fost campioana României, Steaua București. Bucureștenii și-au adjudecat, la pas, trofeul ”de un milion de euro”.

11350249_925653570824763_1165305212_nCele două combatante au fost prezentate cu fast pe cea mai mare arenă a țării, suporterii panduri făcându-și simțită prezența în peluza destinată acestora. Aproximativ 1.000 de fani au făcut deplasarea în Capitală pentru a fi alături de trupa lui Edi Iordănescu în încercarea de a cuceri primul trofeu major din vitrină.

După doar 2 minute, cândva coechipieri, Ungurușan a comis fault asupra lui Nicandro Breeveld în careu, iar centralul partidei nu a ezitat să arate punctul cu var. Gabi Iancu l-a învins pe Mingote, iar misiunea pandură începea de la 1-0 pentru adversari. Decizia lui Adrian Comănesu s-a dovit a fi eronată, chiar faza premergătoare penalty-ului continuând în poziție ”afară din joc”. Tot Steaua a continuat să fie periculoasă, dar defensiva gorjeană a îndepărtat rapid pericolul acțiunilor inițiate de campioana României. Prima ocazie pandură a venit în minutul 13, după executarea unei lovituri libere de către Dan Nistor. Nicoară a trecut pe lângă egalare 6 minute mai târziu, dar șutul expediat spre poarta lui Niță s-a oprit în plasa laterală a portarului. Edi Iordănescu a fost forțat de accidentarea lui Andrei Cordoș să schimbe după primele 20 de minute, tânărul Șandru fiind înlocuitorul fostului dinamovist. Au urmat momente bune ale târgujienilor, cu ocazii importante de egalare. Ambele formații s-au dovedit a fi motivate, iar duelurile tari nu au lipsit. De aceea, jocul s-a întrerupt de mai multe ori, datorită intrărilor la sacrifiu ale jucătorilor. O acalmie totată s-a abătut asupra jocului prestat de finalistele Cupei Ligii, iar roș-albaștrii au intrat cu avantaj minim la pauză, 1-0, ce părea mulțumitor pentru aceștia.

Steaua a început furtunos partea secundă și a trecut în trei rânduri pe lângă majorarea diferenței de pe tabelă. Pandurii păreau că nu se regăsesc și nu fac față presiunii puse de formația lui Costel Gâlcă. Maniera de arbitraj a fost ostilă gorjenilor, dar chiar și așa, Momcilovic a ratat cea mai mare ocazie a partidei în minutul 50. Acesta a reluat cu capul, din 4 metri, peste poarta lui Niță. Spre deosebire de prima parte, repriza a doua s-a animat, iar Steaua și Pandurii au ieșit consistent la joc. Din păcate, Chipciu a năruit speranțele pe care și le-au creat oltenii cu un gol senzațional, în plasa apărată de Mingote. 2-0 devenea scorul pe cubul din centrul Stadionului Național, iar Pandurii aveau, cu adevărat, o misiune imposibilă în București. Țucudean a reușit golul 3 pentru echipa sa, după o greșeală impardonabilă a fundașului pandur, Vasiljevic, acesta oferindu-i, practic, mingea pe tavă lui Chipciu, care l-a pus pe Țucudean în fața unei simple formalități, iar conturile păreau închise la 3-0. Așa s-a și întâmplat, iar Steaua și-a adjudecat Cupa Ligii Adeplast, obținând primul trofeu în 2015. Pandurii au terminat meciul în 10, Eric accidentându-se aproape de fluierul final al acestuia.

După încheierea disputei, așa cum se anunțase în zilele dinaintea acesteia, show-uri pirotehnice și de lumini, unice în România, au încins atmosfera pe Arena Națională, în scandările a peste 15.000 de spectatori.

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu 3-0 (1-0)

Stadion „Arena Națională”, București, spectatori: 15.560

Au marcat: Iancu (min. 3), Chipciu (min. 54), Țucudean (min. 67)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Cordoș (min. 19 Șandru), Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrjlak (min. 78 Eric) – Răduț, Nistor, Nicoară (min. 68 Buleică) – Matulevicius. Antrenor: Edi Iordănescu.

Steaua: Niță – Papp, Luchin, Tamaș, Latovlevici – Breeveld, Neagu – Chipciu, Iancu (min. 63 Rusescu), Enceanu (min. 46 Ad. Popa) – Țucudean (min. 74 Vâlceanu). Antrenor: Constantin Gâlcă.

Arbitri: Adrian Comănescu – Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu. Adiționali: Marcel Bîrsan și Florin Chivulete.

Cartonașe galbene: Mrzljak (min. 14), Matulevicius (min. 50) / Neagu (min. 34), Breeveld (min. 56).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.