RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, locul 3 în Liga Națională. Ultimul meci pentru Darby la Târgu Jiu: ”Sunt momente când trebuie să te oprești”

/ 17 mai 2015
84-76 s-a impus Energia în Meciul 2 al finalei mici cu Steaua și obține ”dubla” sezonului 2014/2015. Atât în EuroChallange, cât și în Liga Națională, gorjenii au pus medaliile de bronz la gât, fiind performanțele de vârf ale baschetului gorjean. 

11310976_914220331954441_620404946_n

Pe lângă momentele memorabile ale ediției 2014/2015 retrăite de fanii Energiei la ultimul joc al unei povești scrise de Constantinides și compania, aceștia și-au luat adio de la idolul celor mai tineri baschetbaliști gorjeni, Louis Darby. Americanul pune punct carierei de jucător profesionist la 31 de ani, dar lasă o portiță deschisă unei viitoare reveniri la Târgu Jiu, în calitate de antrenor secund sau chiar antrenor.

Reporter: Louis, un final cu happy end…

Louis Darby: A fost un happy end pentru că am terminat sezonul cu o victorie. Am realizat lucruri mărețe în EuroChallange și în România. Am trecut peste accidentările unor jucători, absența altora, iar până la urmă a fost un sezon excelent.

Rep.: Este mult peste așteptări tot ceea ce s-a întâmplat în acest sezon?

L.D.: Am respect foarte mare pentru mulți dintre jucătorii care au venit și ne-au ajutat în momente cruciale. Am jucat fără Andreas, a revenit Michal, chiar dacă nu este 100% pregătit. Am respect și pentru antrenori, care au stat nopți întregi și au pus lucrurile la punct pentru a ne putea face treaba cât mai bine.

Rep.: În legătură cu decizia ta… Ești hotărât 100% sau vei încerca să câștigi și campionatul?

L.D.: În momentul de față, sunt 99% de decizia mea. Vreau să câștig campionatul, însă sunt momente când trebuie să te oprești. Sper ca băieții care vor rămâne aici să fie campioni, o să am respect pentru antrenorii și pentru jucătorii care știu să-și facă treaba pentru a câștiga un campionat.

Rep.: Ce stă la baza deciziei tale?

L.D.: În primul rând, sunt decizii familiale. Am un copil care crește acasă, am stat departe de el foarte mult timp, așa că începe să crească, înțelege lucruri, și nu vreau să mai stau departe față de el.

Rep.: Ce vei face în State?

L.D.: O să-mi iau o lună vacanță și am să lămuresc totul după ce voi vorbi cu familia mea.

Rep.: Ce au însemnat anii petrecuți la Târgu Jiu?

L.D.: Au fost ani cu urcușuri și coborâșuri, cu foarte mulți antrenori și jucători. Îi respect pe toți coechipierii și antrenorii mei, pentru că, de la fiecare am avut câte ceva de învățat. Mulțumesc fanilor care ne-au susținut zi de zi, și-au arătat dragostea pentru fiecare dintre noi. În definitiv, au fost niște ani minunați.

Rep.: Sunt șanse să revii la Târgu Jiu, fie și în calitate de antrenor? 🙂

L.D.: Nu rădeți, am primit o ofertă, chiar domnul antrenor mi-a făcut-o. Încerc să deschid ceva în Statele Unite, iar dacă lucrurile nu vor decurge așa cum trebuie, cu siguranță voi veni și ca antrenor.

Rep.: Cât de mult îți va lipsi tribuna?

L.D.: O să-mi lipsească foarte mult, pentru că, acasă nu am obținut respectul pe care l-am obținut aici. Sunt niște persoane minunate, pe care le-am apreciat foarte mult și, astfel, o să-mi lipsească cu desăvârșire.

Rep.: Ce ar putea fi acel 1% care să te întoarcă din drum?

L.D.: Antrenorul sau poate un post de antrenor secund.

Rep.: Cu cine ți-ar fi plăcut să joci în Liga Națională?

L.D.: Coechipierii pe care îi am acum.

”O să-mi lipsească acest aspect, să fiu ultimul jucător chemat pentru prezentare. De obicei, ultimul primește aplauzele cele mai lungi și cele mai puternice. Fanii să rămână loiali față de echipă, așa cum au fost până acum, iar pentru jucătorii care vor veni aici, munciți în continuare, deoarece vor veni zile în care veți fi în top.” –Louis Darby.

9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă a avut Louis la ultimul joc în echipamentul Energiei.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • dan spune:

    Ce nu inteleg eu ,ca suporter al Energiei , iubitor de baschet , …. de ce a trebuit ca la sfarsitul meciului sa se interpuna intre noi si echipa acesti analfabeti in veste fluorescente !?

    Altadata intram noi , copii nostri si ne imbratisam jucatorii , faceam poze , luam autografe …..ne bucuram impreuna ….. era frumos . De ce si in aceasta seara au trebuit sa stea intre noi si minunata noastra echipa !?

    DE CE ???????????????????

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.