RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cine rămâne la Energia?

/ 8 mai 2015
Campania europeană a Energiei pare s-o lase pe aceasta fără jucătorii importanți în vara anului 2015.

img_1400-qpr

Pauza de vară nu va fi deloc una liniștită la Târgu Jiu. După performanțele bifate în sezonul 2014/2015, Energia este obligată pentru ediția următoare, cu atât mai mult cu cât șansele sunt mari ca aceasta să evolueze în continuare în EuroChallange.

Primul pas care trebuie făcut îl vizează pe Antonis Constantinides. Cipriotul trebuie convins să continue alături de formația care i-a făcut un nume în Europa, iar, odată cu tehnicianul, lotul se va contura încetul cu încetul. Întrebarea este: Vor reuși conducătorii olteni să păstreze nucleul format, în marea lui majoritate, în vara anului 2013 de Florin Nini sau se va merge pe o echipă schimbată din temelii?

Cu siguranță, idolul tribunelor și, poate, cel mai bun conducător de joc din România, Giordan Watson, va fi extrem de greu de satisfăcut încât să rămână la Târgu Jiu. Toată lumea din jurul Energiei mizează pe partea sentimentală a americanului, fiind cunoscut faptul că acesta s-a atașat foarte mult de suporteri și tot ce se întâmplă în baschetul din orașul lui Brâncuși. După evoluțiile entuziasmante avute în campionat, EuroChallange și Cupa României, Watson reprezintă o țintă certă pentru orice club din țara noastră, dar, mergând mult mai departe, jucătorul de peste ocean poate ajunge fără probleme într-un campionat de calibru.

De asemenea, Milosevic și Troupe pot fi doi jucători exponențiali pentru Energia stagiunii 2015/2016. Surprinzător sau nu, Porter a revenit la forma senzațională cu care s-a consacrat în Liga Națională și este, fără doar și poate, una dintre cele mai bune extreme la ora actuală din România. Cel poreclit ”mister double-double”, Nemanja Milosevic a fost artizanul formației oltene la pozițiile 4-5, fiind ales în echipa ideală a FIBA EuroChallage, după Final-Four-ul de la Trabzon.

În cazul în care Louis Darby se va retrage, ceea ce ar fi o veste extrem de tristă pentru simpatizanții Energiei Târgu Jiu, și nu va mai putea fi întors din drumul ales, în ciuda eforturilor depuse de gorjeni în acest sens, americanul ar fi o pierdere importantă pentru medaliata cu bronz a competiției europene.

O luptă interesantă se va da și pe piața transferurilor la capitolul jucători autohtoni, unde obligativitatea folosirii unui român pe tot parcursul celor 40 de minute ale partidei va fi, începând cu ediția viitoare, din nou în prim-plan. Gorjenii vor încerca să-l convingă pentru al 3-lea sezon consecutiv pe Tal Karpelesz, jucător cu dublă cetățenie, israeliano-română.

Se anunță o vară incendiară la echipa de baschet, iar mutările perfectate de Energia vor fi urmărite cu maxim interes de întreaga suflare a baschetului românesc.

www.sportingorj.ro
Comentează!

3 Comentarii până acum

  • bogdan spune:

    Cred ca ne putem descurca lejer fara Karpelesz….prestația acestuia a fost mult spus modesta in seria cu asesoft…

    • a fan spune:

      Tu lasi o serie de playoff sa cantareasca decisiv ? Asta e, omul nu a jucat nimic nici in mare parte a returului, dar tot va fi un jucator crucial pentru Energia in anii urmatori, daca va ramane. Gandeste-te doar la retragerea lui Louis. Tal daca isi va intra in ritm si va fi in forma va fi foarte foarte important pentru Energia..e genul de jucator care se poate apara incredibil de bine atunci cand intra bine in meci, e mare, poate recupera bine si te poate ajuta si pe faza de atac. Nu cred ca mai e vreun roman la pozitia 3 mai bun ca el la ora actuala (in LNBM)

  • bogdan spune:

    Sincer cred ca mai sunt alti romani mai buni aparatori decat el….ideea e ca mie mi se pare extrem de inconsecvent ca jucator…nu te poti baza pe el mereu si nu poti sa constrangi o echipa sa stea la mana lui….nu i contest calitatiile si un meci bun cand il face…pur si simplu zic ca exista loc de mai bine…atata tot
    Retragerea lui Darby este cu totul alta poveste,Tal fiind departe de calitatile si de jocul lui…chiar si de anul asta…in fine,vom vedea ce se ntampla….

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.