RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia încearcă imposibilul

/ 4 mai 2015
Asesoft conduce 2-0 în seria din semifinalele play-off-ului, iar misiunea Energiei pare, de-a dreptul, fără sorți de izbândă, fiind mereu vânată de brigăzile delegate să oficieze partidele împotriva prahovenilor.

2

Asesoft Ploiești și-a apărat terenul propriu, dar nu așa cum ar face o campioană. Degeaba Energia s-a luat la trântă cu forțele Europei și a confirmat că poate să bată pe oricine. Gorjenii nu sunt deloc respectați în campionat, ba chiar au parte de arbitraje ostile, care au ca scop scoaterea acestora din competiție.

În ciuda eforturilor făcute de băieții cipriotului Constantinides, pare că Asesoft are și în acest an titlul rezervat. Sala Olimpia este ca un codru, unde se fură cu nonșalantă și fiecare face ce dorește. Primul joc a fost marcat de intrarea pe parchet a fostului finanțator Sebastian Ghiță, moment în urma căruia nu s-a luat nicio măsură. La Ploiești este un lucru firesc și, de aceea, nu ar trebui să ne mai surprindă nimic.

82-76 și 82-71 – scorurile cu care Asesoft a deschis seria cu Energia. Pentru a nu exista notă discrepantă, în Meciul 2 s-au folosit aceleași scenarii, fiind, însă, mai aprig întoarse împotriva oltenilor. De această dată, Nicolae&Co. au pus tunurile pe Constantinides și au avut grijă să lase semifinalista EuroChallange fără antrenor pe bancă, când gluma începea să se îngroașe și Energia punea presiune pe gazde. La finalul sfertului 3, scorul era 64-61, iar Energia se afla în joc, cu șanse reale de a se impune, însă cipriotul a încasat fault tehnic și a luat loc în tribună, fiind eliminat. Tehnicul s-a transformat în patru puncte pentru Asesoft, iar amfitrionii s-au desprins nemeritat, dar decisiv.

După 2-0 pentru ploieșteni, Energia are o misiune aproape imposibilă în această semifinală, mai ales dacă arbitrajele vor continua să fie pe aceeași linie. Totuși, gorjenii își vor juca șansa până la capăt, iar primul meci din serie ce se dispută la Târgu Jiu este programat miercuri, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 17:30. Dacă Energia se va impune în meciul trei, o nouă confruntare între echipa gorjeană și Asesoft se va desfășura joi, cu începere de la aceeași oră.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.