RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cine e mai departe de normalitate?

/ 29 aprilie 2015
Fără mănuși și fără pic de diplomație, încălcând orice reguli, fie de bun simț, fie de marketing, conducătorii Pandurilor l-au pus la colț pe Eugen Pîrvulescu pentru o vină ce nu i-a fost demonstrată. Readus în iarnă la Pandurii și prezentat într-o conferință de presă de personajele politice ce păstoresc acum fotbalul gorjean, Pîrvulescu a fost acum părăsit de aceștia și sacrificat fără resentimente, o practică ce devine obișnuință la echipa gorjeană.

De la bun început vreau să se rețină faptul că nu țin partea nimănui în acest caz și că dacă cineva a călcat strâmb trebuie să pătească. Oricare i-ar fi numele sau poziția vremelnic ocupată.

Chiar după partida cu Dinamo, câtigată de Pandurii cu 3-2, președintele Consiliului de Administrație al grupării gorjene, Eugen Pîrvulescu, a primit lovitura de grație. Pe biroul său, la prima oră, a găsit o decizie a Adunării Generale a Membrilor Asociaților în care era anunțat că este suspendat din funcție pe o perioadă de trei luni, până pe 29 iulie. Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru, Laurențiu Ciurel și Viorel David își motivează decizia prin faptul că acesta va fi cercetat într-o anchetă internă cu privire la o suspiciune de blat la meciul pe care Pandurii l-a pierdut pe teren propriu în fața celor de la U Cluj.

Felul în care au procedat cei patru membri AGA arată că președintele suspendat, Eugen Pîrvulescu, nu mai beneficiază de sprijinul lor, dar și un mod total neprofesionist de a gestiona o situație delicată ce afectează imaginea clubului gorjean și chiar îi pune în pericol existența pe scena primului eșalon al fotbalului românesc.

Pe de altă parte, Eugen Pîrvulescu a convocat o conferință de presă în care a făcut public faptul că el a cerut intervenția DNA și a Comisiei de Integritate din cadrul FRF pentru a clarifica situația. Președintele suspendat al Pandurilor s-a declarat nevinovat, vrea ca ancheta să se desfășoare cât mai repede, iar situația să se lămurească rapid pentru că numele i-a fost pătat, în opinia sa, fără nicio dovadă. Pîrvulescu a declarat că nu-și va da demisia de la Pandurii pentru că iubește acest club, dar și că după 29 iulie, data la care va expira suspendarea, șansele ca el să revină pe funcția avută anterior sunt nule dacă în AGA vor fi aceeași oameni.

Unul dintre cei care au pus semnătura pe suspendarea lui Pîrvulescu, primarul Florin Cârciumaru, caută să explice lapidar decizia luată: „Eu, personal, nu cred că acest om este implicat în vreun aranjament (…). Nu am nicio dovadă, sunt şi eu, ca și ceilalţi, membru în AGA şi urmează ca o comisie să verifice aceste zvonuri şi suspiciuni”, a declarat Florin Cârciumaru. Destul de puțin pentru o decizie ce poate afecta nu doar cariera, ci chiar și viața unui om.

Revin la cel pus acum pe cruce și recunosc faptul că-mi vine greu să cred că Pîrvulescu ar fi vândut meciul celor de la U Cluj. Stând destul de mult în preajma sa, cred că foarte multe pot fi spuse despre el, însă cu siguranță n-aș spune că este prost. Căci numai cu o doză incredibil de mare poți să te gândești să faci un blat tocmai contra fostei echipe la care ai activat, acolo unde suspiciunile sunt cele mai mari. Mai mult decât atât, un om care a renunțat dintr-un principiu la arbitraj recunoscând că a luat o decizie greșită la un meci, nu cred că ar renunța la acel principiu trântind un meci.

N-aș vrea să închei fără a supune reflecției câteva aspecte. Suspiciunile de blat ce stau la baza suspendării lui Pîrvulescu par a fi pornit din sânul clubului, de la un personaj căruia i s-a părut anormal ca președintele să discute cu proprii jucători înaintea unui meci și apoi să ia și cina cu oficialii adversarei. Întâmplarea face ca eu să nu fi fost prezent la meciul suspectat de blat, dar în același timp am fost martor al unor scene greu de imaginat în fotbalul autohton. La Madrid, meciul din Champions League dintre Real și Atletico era urmărit în același bar de suporterii ambelor echipe. Și nu erau deloc puțini. Înflăcărați până peste poate, îmbrăcați în tricourile favoriților, cu câte o bere sau o sangria în față, acești suporteri puteau sta împreună la aceeași masă. La noi nici președinții n-au voie să fie văzuți laolaltă fără a trezi suspiciuni. Asta deși, cei care știu pot confirma, în cupele europene există un protocol obligatoriu prin care delegațiile oficiale participă la un dineu comun înaintea confruntărilor de pe teren.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.