RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia ratează finala, dar pune România pe harta baschetului continental

/ 25 aprilie 2015
În ciuda eșecului din semifinale, Energia a făcut o țară întreagă să vibreze la performanțele înregistrate.

11051991_837394336314855_5128542483342046214_n

Compatrioții noștri au început bine jocul, iar speranțele a mii sau milioane de români începeau să prindă contur odată cu primele 15 minute ale meciului. Gorjenii păreau capabili să pătrundă în finala competiției, după un sezon de vis, care, în mod sigur, va atrage o nouă participare în FIBA EuroChallange în stagiunea 2015/2016.

Watson&Co. au luptat până la ultima picătura de energie, dar Trabzonspor, ocupanta locului 10 în campionatul Turciei, și-a demonstrat valoarea. Cu cei mai fanatici suporteri în spate, formația lui Nenad Markovic a acaparat partea secundă, citind perfect intențiile adversarilor. Prea multe mingi băgate în spațiul de 3 secunde, unde Glyniadakis și Milosevic nu au fost deloc în cea mai bună zi, și acțiunile repetate ale turcilor din faza ofensivă, au turnat plumb în ghetele elevilor lui Antonis Constantinides. Aceștia au părut copleșiți de atmosfera creată în sala de 7500 de locuri a orașului Trabzon, iar gazda evenimentului și-a câștigat, meritat, locul în finala FIBA EuroChallange.

63-83 a fost scorul final al confruntării, iar finala mare se va desfășura între TS Medical Park și JSF Nanterre. Energia Târgu Jiu va încerca să pună mâna pe locul 3, în finala mică, duminică, ora 16:30, contra nemților de la Fraport Skyliners.

Dincolo de cifre, România ocupă un loc în plutonul fruntaș al baschetului continental, tocmai datorită celor reușite de Energia Târgu Jiu. La 10 distanță de la performanța Asesoftului, când a cucerit FIBA-Europe Cup, Energia scrie, cu majuscule, o pagină de importanță majoră în istoria sportului cu mingea la coș din țara noastră.

Târgu Jiul trebuie să fie mândru că dispune de o asemenea echipă în cel mai frumos sport de pe planetă. Obligatoriu, baschetul are viitorul asigurat în Gorj, fiind, în aceste momente, ambasadorul județului lui Brâncuși.

La a doua semifinală a zilei din Turcia au participat și premierul României, Victor Ponta, însoțit de Carmen Tocală, secretar de stat în MTS, și Horia Păun, președintele FRB.

Statisctica meciului o puteți consulta AICI.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.