RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Andreas Glyniadakis: „Este o provocare imensă atât pentru mine, cât și pentru colegii mei”

/ 21 aprilie 2015
Delegația Energiei va pleca în această noapte spre Trabzon, unde, la sfâșitul săptămânii, este programat Final-Four-ul EuroChallange. Visul european al gorjenilor s-ar putea încheia cu un miracol, cucerirea trofeului la prima participare, asta în ciuda adversarului din semifinale, Trabzonspor Medical Park (gazada competiției).

12_40_21_365

Experimentatul Andreas Glyniadakis recunoaște că nu s-a așteptat să ajungă atât de departe cu Energia în FIBA EuroChallange și crede că Turneul Final reprezintă o provocare pentru orice jucător ce va fi prezent la Trabzon.

Reporter: Ce înseamnă acest Final-Four pentru tine?

Andreas Glyniadakis: Este o provocare imensă atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Niciodată în carieră nu știi dacă vei mai ajunge într-un Final-Four, oricât de mult ai evolua.

Rep.: Te așteptai în momentul în care ai venit la Târgu Jiu să ajungi așa departe cu Energia?

A.D.: Nu mă așteptatm, știam doar că echipa este calificată în ultimii 16 în EuroChallange, însă am luat totul săptămână cu săptămână, am realizat totul pas cu pas, dar nu m-am așteptat la așa ceva.

Rep.: Dacă ți s-ar propune, ți-ai dori să continui la Târgu Jiu?

A.D.: Voi aștepta să se termine sezonul cu un succes așa cum își dorește toată lumea. Înaintea unui Turneu Final și în timpul play-off-ului nu mă gândesc la acest aspect.

Rep.: Ești, poate, cel mai experimentat jucător de la Energia. Îți este teamă de cum vor reacționa coechipierii tăi împotriva atmosferei incendiare din Turcia?

A.D.: Cred că ceilalți jucători au câștigat o experiență de joc foarte mare în ultimele 3 luni, în care am evoluat pe diferite terenuri. Este adevărat că echipa din Turcia este o echipă de mijlocul clasamentului, locul 10, într-un campionat care este, probabil, al doilea ca valoare în Europa, însă coechipierii mei au demonstrat tărie de caracter și au trecut peste multe situații dificile.

Rep.: Concret, ce îți propui pentru finalul sezonului?

A.D.: Obiectivele mele sunt comune cu ale echipei. Vrem să câștigăm campionatul sau să mergem cât mai sus. La fel și în EuroChallange. Nu cred că statistica individuală este un aspect la care trebuie să ne gândim.

Rep.: Unde ai plasa campionatul României din punct de vedere al valorii?

A.D.: Este un campionat în continuă creștere. Echipele românești sunt, poate, peste multe alte formații din campionate de tradiție, spre exemplu Grecia sau chiar Spania. Acest campionat se va dezvolta frumos dacă va primi tot ajutorul Federației.

Rep.: La ce te referi când spui „tot ajutorul Federației”?

A.D.: În primul rând, să acorde mai mult ajutor echipelor ce evoluează în EuroCup și EuroChallange, în legătură cu aceste meciuri consecutive. Este un ajutor important pe care îl primesc jucătorii, astfel și Federația Română de Baschet își va crea o imagine bună în Europa.

Grecul are medii de 15.8 puncte și 7.9 recuperări în această ediție de EuroChallange, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din angrenajul Energiei Târgu Jiu.

foto: Alin Peptan
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.