RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Livadiotes, prezentat oficial. Constantinides: „Christoforos Livadiotes a fost prima mea opţiune”

/ 8 aprilie 2015
Există șanse bune ca cei doi tehnicieni ciprioți să stea pe banca Energiei și din sezonul următor. Livadiotes și-a trecut deja primul trofeu în CV, cupa Ciprului, la chiar primul sezon în funcția de antrenor principal.

11139709_906281336095320_56448207_nChristoforos Livadiotes a luat parte la conferința de presă organizată astăzi, fiind prezentat în noua funcție pe care o va ocupa la Energia. Prinicipalul Antonis Constantinides a dezvăluit faptul că formula de la nivelul băncii tehnice ar fi trebuit să fie aceasta încă de la începutul sezonului actual, cu Livadiotes secundul său, alături de Claudiu Alionescu. Însă, după oportunitatea care i s-a oferit conaționalului său, de a ocupa, în premieră, funcția de antrenor principal la Etha Engomis, Bojan Hristovski l-a înlocuit pe Livadiotes în strategia gândită de Constantinides. “Christoforos Livadiotes a fost prima mea opţiune să vină alături de mine la începutul sezonului, dar în acelaşi timp a avut o ofertă pentru a deveni antrenor principal pentru prima dată, şi am decis, pentru că ştiam că în Cipru campionatul se termină mai devreme, înaintea play-off-ului nostru, să aibă experienţa antrenorului principal în Cipru şi când se va termina să vină imediat aici. În această situaţie a fost informat şi antrenorul Hristovski care ştia de la început că atunci când se va termina sezonul regulat va trebui să se întoarcă,” spune Antonis Constantinides.

La rândul său, Livadiotes a vorbit despre „transferul” la Energia, considerându-l un pas înainte. Acesta a păstrat în permanentă legătura cu Antonis, fiind la curent cu tot ce s-a întâmplat la Târgu Jiu de-a lungul celui mai bun sezon reușit de echipa de baschet. De asemenea, cipriotul a mai lucrat cu Andreas Glyniadakis, Michal Kremen și Porter Troupe, astfel că integrarea și adaptarea în ceea ce privește colectivul nu au fost o problemă. “Sunt foarte încântat de faptul că sunt alături de această echipă, vreau să mulţumesc atât clubului cât şi antrenorul că mi-au dat această ocazie să lucrez aici, în primele zile pe care le-am petrecut aici m-am simţit foarte confortabil, vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Cu Constantinides am ţinut legătura zi de zi, am urmărit aproape toate meciurile pe care Energia le-a desfăşurat în acest sezon, astfel că am o idee foarte clară despre ceea ce se întâmplă aici. Nu este uşor pentru un antrenor asistent să vină la finalul sezonului şi imediat să fie gata pentru a-şi oferi ajutorul, dar din punctul meu de vedere, cunoscând mentalitatea antrenorului, plus câţiva jucători importanţi cu care am lucrat în trecut, mi-am uşurat oarecum munca. Mulţumesc pentru oportunitate şi sunt aici să lucrez cu toată puterea mea şi să continuăm rezultatele şi sezonul excelent pe care l-am avut până acum.”

Performanțele Energiei au făcut înconjurul Europei, Livadiotes venind să confirme acest lucru: “Chiar dacă acum este cea mai grea şi cea mai importantă parte a sezonului, vreau să vă spun părerea mea, pentru că dumneavoastră aţi trăit aici, eu vin din afară, ceea ce a realizat echipa până acum este ceva extraordinar, dumneavoastră simţiţi doar atmosfera din interior, dar vă spun că nu numai în Cipru, ci şi în Grecia şi în baschetul european se discută foarte frumos despre ceea ce a realizat Energia până acum. Aici este o atmosferă  incredibilă şi cu aceşti fani minunaţi în spate poţi să câştigi nişte meciuri în momentele în care nu joci atât de bine, diferenţa care s-a făcut şi despre care toată lumea vorbeşte sunt victoriile pe care le-am obţinut în afara României.”

“Vom vedea dacă vom face echipă şi anul viitor, vom vedea dacă eu voi rămâne aici. Ar fi varianta ideală pentru mine ca el să rămână, pentru că am lucrat cinci ani împreună, am obţinut rezultate foarte bune, vom vedea ce va decide şi el, anul acesta a avut un sezon foarte bun în Cipru, a câştigat cupa ca antrenor principal.” – Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu Jiu.

11094699_906285649428222_2134932931_n

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.