RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Au jucat prost, dar a ieșit bine

/ 29 martie 2015
Energia a plecat la Mediaș cu gândul la locul al treilea, poziție ce le părea la îndemnă cu un mic ajutor din partea celor de la BC Mureș. Din păcate, doar cu gândul, nu și cu fapta, evoluția elevilor lui Constantinides fiind mult sub pretențiile unei echipe care peste aproape o lună va juca în EuroChallenge pentru cucerirea trofeului.

IMG_5379     Fără nicio presiune și fără niciun obiectiv, rămași în afara play-off-ului, medieșenii i-au luat tare pe cei de la Energia. Deși echipa gorjeană a înscris primele puncte ale întâlnirii, Gazul a început din debutul partidei să-și mitralieze adversara, Siladji, Pustahvar și Kovacevic marcând primele puncte ale medieșenilor cu aruncări din spatele semicercului. Energia s-a apărat în zonă, dar a făcut-o foarte prost, iar gazdele au profitat marcând de la mare distanță cu o lejeritate exasperantă pentru suporterii echipei gorjene ce au bătut drumul până la Mediaș pentru a-și susține favoriții. Gazul a câștigat lejer primul sfert, a făcut-o destul de categoric și în cel secund, iar la pauza mare avea deja un avantaj care făcea misiunea Energiei să pară una imposibilă, scor 53-37. Încet, încet, Energia a topit avantajul ce părea insurmontabil, a ajuns cu 10 secunde înainte de final la doar două puncte în spatele gazdelor, scor 95-93, dar cu un atac ce putea decide soarta partidei. Darby a ratat însă și gazdele au mai punctat de două ori de la linia de fault, scorul de 97-93 fiind cel care a rămas pe tabelă până la sirena de final.

Indiferent de rezultatul acelei partide, Energia va termina sezonul regulat pe locul 4, poziție care îi oferă șansa de a juca în deschiderea seriei din primul tur al play-off-ului două meciuri pe teren propriu, un avantaj foarte important pentru o confruntare în sistemul 3 din 5. Mai mult decât atât, chiar dacă a pierdut, Energia s-a bucurat la final, jocul rezultatelor ultimei etape aducând gorjenilor un adversar accesibil pentru primul tur din play-off, pe BCM U Pitești, echipă care a învins Steaua și va încheia sezonul regulat pe locul 5, în spatele Energiei. Energia va lua fața piteștenilor și în cazul unei înfrângeri la Craiova, care ar pune cele două echipe la egalitate de puncte după 26 de etape, însă târgujienii s-au impus nu doar la Târgu Jiu, ci și la Pitești.

Gaz Metan Mediaș – Energia Târgu Jiu 97-93 (24-15, 29-22, 23-24, 21-32)

Sala Sporturilor, Mediaș

Gaz Metan: Pustahvar (31), Siladji (31), Popa, Nikolic (10), Solopa (2), Gavrilă, Cristean, Kovacevic (23), Navickas. Antrenor: Ovidiu Teleabă.

Energia: Watson (22), Troupe (11), Darby (11), Milosevic (10), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Aktaș (2), Sanda, Mack (11), Glyniadakis (26). Antrenor: Antonis Constantinides.

Arbitri: Mircea Faur, Mircea Șerban, Marius Epure.

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.