RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Umilință la curtea „regelui” Hagi

/ 19 martie 2015
Edward Iordănescu a suferit cel mai dur eșec pe banca echipei Pandurii, 0-4, la Chiajna, cu Viitorul Constanța, chiar sub ochii tatălui său, selecționerul Anghel Iordănescu.

IMG_8551Viitorul lui Hagi a anihilat perfect mult lăudata Pandurii Târgu Jiu, administrându-i a doua cea mai drastică înfrângere stagională, după 0-6 cu Steaua, în Ghencea, în turul campionatului.

Adaptată la terenul sintetic, mai potentă fizic și mai organizată trupa lui Hagi nu i-a dat nici o șansă echipei gorjene. Fundașul golgheter Mitrea a deschis scorul încă din minutul 3, dintr-un penalti scos de Mitriță și l-a depășit pe Roman în clasamentul golgheterilor din Liga 1, ajungând la 11 reușite. Pandurii nu putea emite prea multe pretenții cu un singur șut pe spațiul porții adverse și acela din lovitură liberă (Nistor). Iordănescu a forțat egalarea cu Matulevicius și Eric, în partea a doua, dar gafele din apărare i-au curățat pe olteni. Momcilovic a pasat perfect lui Benzar pentru 2-0 (min. 63),Țîru a marcat lejer din fața porții pentru 3-0 (min. 69) iar același Benzar a închis tabela cu o super execuție din unghi.

Gliwa, în ciuda celor patru goluri încasate, a fost de departe cel mai bun om al oaspeților, iar asta spune totul despre cum s-au desfășurat ostilitățile.

Pandurii rămâne captivă în zona retrogradării, pe locul 10, în timp ce Viitorul se apropie de locurile de Europa League. Pentru Pandurii urmează încă un examen la retrogradare, acasă, cu Gaz Metan Mediaș, iar un eventual (semi)eșec o menține în lupta pentru supraviețuire.

Pandurii, om cu om

Gliwa: A rezistat, cât a putut, de unul singur asediului gazdelor care l-au încercat din toate pozițiile. Chiar dacă a primit 4 goluri, niciunul nu i se poate reproșa. Fără intervențiile sale excelente ar fi fost un adevărat măcel.

Ungurușan: Lentul fundaș a fost depășit de Mitriță încă din minutul 2, provocând încă o înfrângere pentru echipa sa după cea cu CSU Craiova. Cine a vrut s-a distrat cu Ungurușan, regele gafelor decisive.

Cordoș: Discret în cele aproape 60 de minute câte a jucat. După el…potopul. Pandurii a încasat 3 goluri de la ieșirea sa.

Vasiljevic: Și el a început cu stângul. S-a plasat prost la un corner, dar Nistor a salvat de pe linia porții. Rare au fost intervențiile utile.

Momcilovic: Gafă impardonabilă a golul doi. Nepresat de nimeni a pasat perfect lui Benzar în careul propriu. În prima parte reușișe două centrări bune și și-a securizat banda, dar după eroare a căzut total.

Anton: Niciodată nu a găsit soluții să depășească presingul agresiv al gazdelor. Și el și Pintilii au pasat cu preponderență în spate și nu au avut puterea fizică să domine mijlocul. Și noi chiar credeam că avem cel mai bun mijloc din Liga 1.

Pintilii: Cel mai slab meci al său de la revenirea la Pandurii. Erori peste erori, lucru puțin așteptat la un internațional. Nici agresivitatea sa nu a mai fost la cote înalte. Din minutul 62 a fost retras fundaș central, însă a fost depășit ușor la golul trei iar la golul 4 i-a permis lui Benzar să finalizeze. Poate avea dreptate Reghe când spunea că Pintilii face un meci bun și unul slab. Acum a jucat foarte slab.

Răduț: Capăt de linie. Implicare slabă în joc, neinspirat, mingi pierdute ușor, nici o pasă decisivă.

Nistor: Singurul de remarcat în prima parte, cu verticalizări interesante și încercări de finalizare. A respins și de pe linia porții dar în actul secund a fost acaparat și el de mediocritatea echipei.

Shalaj: Nu a reușit să obțină o poziție de finalizare la centrarea lui Roman prin fața porții. A avut golul de onoare în bocanc, însă a preferat o finalizare pretențioasă, un șut de exteriorul, afară. Cu toate că fundașul adolescent Cristi Manea a lăsat multe oportunități, nici Răduț și nici elvețianul nu au profitat.

Roman: A scos o mulțime de faulturi… pentru adversari. Tot timpul cu spatele la poartă, departe de careul advers. Selecționerul nu a avut ce remarca iar un transfer la Steaua rămâne un vis dacă va continua la fel.

Matulevicius: Impropriu spus că a jucat. A fost folosit din minutul 53. Atât !

Eric: Un cartonaș galben și un șut în plasa laterală. Nimic mai mult !

Elton: Revenire după trei luni timp pentru brazilian. Deocamdată nu putem avea așteptări. Iordănescu i-a oferit șansa revenirii într-un moment când meciul era jucat. Poate câștiga un jucător în etapele viitoare.

Viitorul Constanța – Pandurii Târgu Jiu 4-0 (1-0)

Stadion „Concordia”, Chiajna, spectatori: 500

Au marcat: Mitrea (min. 2 – din penalti), Benzar (min. 63 și 82), Țîru (min. 69)

Viitorul: Albuț – Manea (min. 61 Hodorogea), Țîru, Mamele, Mitrea – Daminuță, Benzar – Nicoliță, Nedelcu (min. 55 R. Marin), Mitriță (min. 65 Fl. Tănase) – Henrique. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș (min. 62 Eric), Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Anton (min. 73 Elton) – Shalaj, Nistor, Răduț – M. Roman (min. 53 Matulevicius). Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Istvan Kovacs – Bogdan Velicu, Daniel Hulubei.

Cartonașe galbene: Mamele (min. 37), Nedelcu (min. 55) / Anton (min. 45), Eric (min. 81)

Foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • sarpe spune:

    da n a fost blat cu steaua nu????

    • gabi spune:

      Nu ,cu Steaua a fost pe bune ca sunt fraierii nostrii de serviciu din 2008 incoace…la Tg-Jiu si nici cu Viitorul nu e ce vrei tu sa insinuezi,ci doar neputinta,infatuare si fotbalul te pedepseste atunci!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.