RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Visul continuă! Energia e în FINAL FOUR

/ 17 martie 2015
          Cu o evoluție pe alocuri entuziasmantă, cu multă muncă și cu o susținere de nota 10 din partea fanilor, Energia a reușit o perfomanță ce părea incredibilă la startul competiției. Trupa lui Constantinides este acolo unde nimeni nu ar fi văzut-o la startul EuroChallenge, în Final Four-ul competiției.

IMG_8856       Într-o atmosferă incendiară, cu o sală arhiplină și niște suporteri extraordinari, Energia s-a luptat de la egal la egal în primul sfert cu francezii de la Le Mans. Troupe cu două reușite de trei puncte a fost omul care a condus echipa gorjeană într-un debut de meci în care oaspeții au condus cu 0-4 și au fost egalați de Milosevici, care a transformat două aruncări libere în ultima secundă a sfertului, scor 16-16.

Trupa lui Constantinides a început perfect sfertul secund, cu două coșuri reușite de Porter Troupe și Mack, Energia preluând astfel conducerea, scor 20-16. Ely a înscris de la distanță, la fel a făcut mai târziu și Ignerski, iar Le Mans a revenit la conducere, scor 21-22, Mack a replicat și el cu un coș de trei puncte, însă a fost copiat de Ewing. Mack nu s-a lăsat, a punctat și de la semidistanță, iar Energia a preluat din nou conducerea, 26-25 după șase minute din sfertul secund. Mendy, cu una din două la libere, a egalat, Glyniadakis a făcut 28-26, dar Ewing a adus din nou egalitatea de la linia de fault, 28-28 cu un minut și jumătate înaintea pauzei. Oaspeții au preluat conducerea după un three-point-play al lui Beaubois, scor 30-31, iar Constantinides a cerut time-out. Glyniadakis a transformat două libere, scorul a devenit 32-31, iar la time-out a fost rândul francezilor. Cornelie a recuperat sub panoul Energiei, a marcat ușor, după care Watson a ratat aruncarea de trei puncte cu care dorea ca echipa sa să intre la cabine cu un ușor avantaj. Francezii au mai uzitat de un time-out cu 3 secunde și jumătate înaintea pauzei, dar n-au reușit să mai înscrie în timpul regulamentar și pauza a consemnat un avantaj minim pentru Le Mans, scor 32-33.

 Sfert fantastic

Troupe, Milosevic și Glyniadakis au dat Energiei un start bun de repriză secundă, cu un run de 6-0 echipa gorjeană a preluat conducerea, scor 38-33, dar Wallace a replicat cu o reușită de trei puncte. Glyniadakis și apoi Milosevic au dus scorul la 42-36 pentru cea mai mare diferență înregistrată între cele două echipe. Grecul avea să recidiveze, diferența s-a mărit, scor 44-36, iar sala a început să vadă la orizont posibilitatea de a-i avea pe favoriți în Final Four. Francezii au replicat cu două acțiuni reușite și s-au apropiat, Glyniadakis având însă și el ceva de spus, de două ori three-point-play, cu un coș al lui Wallace între ele, și scorul s-a dus la 50-43. Milosevic și Darby au punctat și ei, iar diferența a crescut la 11 puncte, scor 54-43. Ewing a mai teemperat din elanul echipei gorjene cu o aruncare de la distanță, dar nici Milosevic nu s-a lăsat mai prejos, iar în ultimele 10 minute Energia a intrat cu un avantaj de 10 puncte, scor 56-46.

 De neoprit!

Watson cu 4 puncte și Glyniadakis cu două au dat Energiei startul perfect pentru ultimele 10 minute, Energia avea 62-46 și Final Four-ul devenea din ce în ce mai tangibil. Ignerski și Beaubois au încercat să strice avantajul Energiei, dar Mack a trimis sala în delir cu o reușită de la mare distanță care i-a descumpănit pe francezi, scor 65-51 după patru minute din ultimul sfert. Eito a marcat și el de trei puncte, dar Mack a arătat de ce a fost adus pe acest final de sezon, iar Troupe a găsit și el drumul spre o reușită care a dus diferența la 15 puncte. Degeaba Wallace a continuat seria coșurilor franceze de la distanță, Energia a avut mereu replică, fie ea și de la semidistanță. Chiar dacă Le Mans a încercat să pună presiune pe final, Energia s-a apărat bine și nu a lăsat oaspeții să vină mai aproape de 13 puncte, iar victoria nu a avut cum să le mai scape, trupa lui Constantinides câștigând cu 79-64.

          Pentru Energia, visul continuă! Don`t stop!

Energia Târgu Jiu – Le Mans Sarthe Basket 79-64 (16-16, 16-17, 24-13, 23-18 )

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 1.000

Energia: Watson (10), Troupe (14), Darby (11), Milosevic (12), Karpelesz, Aktas, Mack (14), Glyniadakis (18), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu. Antrenor: Antonis Constantinides.

Le Mans: Ewing (15), Kahudi (2), Yarou (7), Ely (5), Eito (4), Cornellie (2), Wallez, Mendy (1), Beaubois (5), Ignerski (8), CJ Wallace (15). Antrenor: Erman Kunter.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.