RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia – dovada clară că baschetul trebuie să continue în județul Gorj

/ 11 martie 2015
Energia Târgu Jiu este ambasadorul județului nostru și, implicit, al României în baschetul european.

22_13_4_47

Echipele de handbal, fotbal și baschet ale orașului nostru au participat, pe rând, în competiții europene de certă valoare, dar ultima, Energia Târgu Jiu, a avansat cel mai mult la un nivel ridicat și, totodată, a scris poate cea mai importantă pagină de istorie a sportului gorjean.

Energia, pregătită de un cipriot, Antonis Constantinides, omul care este direct răspunzător de rezultatele elevilor săi, a alcătuit, încet dar sigur, o listă, în adevăratul sens al cuvântului, cu nume mari ale baschetului din Europa răpuse în orașul lui Brâncuși sau chiar pe propriile terenuri. Dacă în luna ianuarie redactam un articol în care prezentam echipele ce au cunoscut gustul insuccesului în fața oltenilor, acum, lângă Tartu Rock, Lukoil Academic Sofia, Okapi AalStar și Enel Brindisi, adăugăm BC Astana și Le Mans Sarthe Basket.

În altă ordine de idei, doar una dintre acestea se bucură anual de sume de bani echivalente cu bugetele formațiilor românești la un loc, aspect ce face performanța câștigătoarei Cupei României cu atât mai importantă.

Energia a oferit suporterilor baschetului din județul nostru, și nu numai, ocazii unice, de a vedea pe viu jucători pentru care cei mai înfocați se trezeau la orele dimineții în încercarea de a-i urmări în partidele de peste ocean sau stăteau cu ochii ațintiți pe televizoare, întrucât Luksa Andric, C.J. Wallace sau Niklas Caner-Medley (toți trecuți pe la Târgu Jiu în calitate de adversari) își etalau jocul la cel mai înalt nivel baschetbalistic posibil pe bătrânul continent.

Personal, nu m-aș fi gândit c-o să ajung atât de repede să cunosc jucători precum Rodrigue Beaubouis, ex–Dallas Mavericks, C.J. Wallace, fie el și la apusul carierei, sau pe Erman Kunter, unul dintre cei mai importanți tehnicieni din țara semi-lunei, Turcia.

Pentru asta, Watson și compania merită toată susținerea fanilor la meciurile ce vor urma, fiecare dintre noi având datoria de a ne mândri cu cele reușite de sfert-finalista FIBA EuroChallange.

La prima participare, Energia este foarte aproape de Final-Four-ul ediției 2014-2015 în EuroChallange. O victorie îi desparte pe compatrioții noștri de semi-finalele competiției, iar aceasta poate veni diseară, în Franța, pe parchetul celor de la Le Mans. Cu 1-0 la general, gorjenii evoluează la ora 21:30, ora României, în Hexagon, disputa putând fi urmărită pe pagina de youtube a FIBA Europe, ce asigură transmisiunea directă din Antares Arena.

Hai Energia!
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.