RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Punct în „câmpul de cartofi”

/ 6 martie 2015
Pe un teren desfundat, la Piatra Neamț, Pandurii Târgu Jiu a obținut doar un egal, scor 1-1, în compania Ceahlăului. Matulevicius a marcat pentru olteni iar Roman a ratat victoria la ultima fază a meciului.

Joc modest al pandurilor, în condiții mizerabile. Echipa lui Iordănescu junior, cu trei noutăți în unsprezecele de start față de jocul cu CFR Cluj, Pleașcă, Răduț și Matulevicius, nu a trimis nici un șut pe poartă în prima parte. 3-0 a fost raportul șuturilor pe cadrul porții la pauză.

Pandurii a avut posesia, dar gazdele au fost mai aproape de gol, bară prin Cârjan, în urma unei greșeli colective a apărării. Ceahlăul a și marcat după patru luni de așteptare, la reluare. Sialmas l-a bătut pe Gliwa după o degajare a propriului portar (1-0, min. 54). Iordănescu jr a replicat imediat, trecând în sistemul 4-4-2, cu Roman și Matulevicius în avanposturi și schimbarea s-a simțit imediat. Răduț și Matulevicius au combinat excelent pentru golul egalizator al balticului, 1-1, la primul șut pe spațiul porții pentru olteni (min.59).

Pandurii a avut inițiativa până la final, dar imprecizia la finalizare i-a privat de o victorie importantă care le-ar fi adus și un avantaj direct față de nemțeni ce câștigaseră în tur la Târgu Jiu, scor 1-0. La ultima fază a meciului, Roman putea aduce toate punctele la Târgu Jiu dar a șutat în portar din 6 metri.

Pandurii acumulează 22 de puncte, cu patru mai mult decât prima retrogradată, U Cluj, cu un meci mai puțin disputat. Din păcate, echipa din Târgu Jiu și-a reluat vechiul obicei de a primi gol, de această dată de la una din cele mai slabe ofensive ale Ligii 1. Doar Rapid și Oțelul au atacuri mai slabe decât Ceahlăul.

Clar superioară tehnic, Pandurii a fost dezavantajată de terenul mocirlos, impracticabil, amănunt peste care nu se poate trece în analiza jocului și al rezultatului.

 Pandurii, om cu om:

Gliwa: A apărat ce a avut de apărat. Norocos la bara lui Cârjan și depășit la șutul pe jos al lui Sialmas, la colțul lung. Curajos cu mingea la picior, dar și riscant la un moment dat. Cât pe ce să asistăm la un tonto-gol după o neînțelegere cu Nicoară. Din fericire, balonul șutat în colegul său nu a prins cadrul porții.

Pleașcă: L-a ținut în joc pe Sialmas la unicul gol al gazdelor. Nu a ținut linia offsideului fiind cu un pas în spatele celorlalți fundași. Pe atac foarte modest. Centrări fără adresă. A terminat jocul ca mijlocaș de bandă.

Cordoș: Depășit la golul Ceahlăului. Poate că ar fi trebuit să închidă culoarul de pasare. Altfel, un fundaș de nădejde. A avut și vreo două ocazii să înscrie dar șuturile sale au fost imprecise.

Vasiljevic: Bătut de Cârjan în aer la degajarea portarului gadelor, pe o minge lungă, altfel un punct tare al său. A fost una din puținele scăpări ale defensivei, dar suficientă pentru ca pandurii să fie taxați până și de Ceahlăul, echipă care nu a mai câștigat din august 2014.

Momcilovic: Departe de nivelul său obișnuit. Centrări slabe, pase greșite. Terenul e clar o scuză pentru toți.

Anton: Joc fără consistență. Nici el nu a prins cadrul porții adverse din cele câteva încercări de șut de la distanță. Schimbat din rațiuni tactice i s-a putut citi pe buze nemulțumirea.

Pintilii: Poate cel mai slab meci al său de la revenire. Asta înseamnă că nu a mai excelat. Destul de nesigur la pasare, dar e scuzabil având în vedere condițiile. A încasat un galben, al doilea al său în retur, oprind o fază de contraatac.

Răduț: Primul său meci oficial în 2015. Prezent în joc în debutul meciului, apoi s-a mai stins. A reapărut, totuși, la timp și și-a trecut în cont un asist la debut. A rezistat 85 de minute pe teren, lucru remarcabil, după perioada lungă de indisponibilitate.

Nistor: Nu i-a ieșit mai nimic. I-a lipsit complet ultima pasă, dar ăsta nu e un reproș ci doar o constatare. A fost retras închizător pe final.

Nicoară: Centrări fără adresă, nu a penetrat niciodată defensiva adversă. A luat galben după ce a finalizat cu mâna, ca Maradona. A ajuns la 7 galbene și va fi suspendat cu Steaua.

Matulevicius: Noroc cu golul. A ajuns la 5reușite în acest sezon, fiind al doilea marcator al echipei.

Roman: A intrat în minutul 57 și a avut victoria în gheată, la ultima fază a meciului, dar a șutat, incredibil, în portar din 6 metri. Ratare enormă pentru un golgheter aspirant la tricoul naționalei. Nu-i priește, poate, postura de rezervă.

Eric: Nu s-a întâlnit cu mingea vreo 7-8 minute de la intrarea  pe teren. A obținut o lovitură liberă de la 25 de metri pe care a trimis-o pe lângă poartă. El a fost cel care a pasat, oarecum involuntar, ce-i drept, la ocazia lui Roman.

Ungurușan: L-a schimbat pe Răduț și a jucat fundaș dreapta iar Pleașcă a trecut mijlocaș. Nimic notabil, doar un cartonaș galben, al 3-lea al său.

 

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-0)
Au marcat: Sialmas (min. 54) / Matulevicius (min. 59)

Ceahlăul: Calancea – Markovic, Ichim, Aldea, Slavickas – Wellyson (Tăbăcariu, min. 23), Nagy (Ştefănescu, min. 46), Gorea – Margină, Cârjan, Sialmas (Popadiuc, min. 69). Antrenor: Ze Maria.

Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Anton (M. Roman, min. 57) – Răduţ (Unguruşan, min. 85), Nistor, Nicoară – Matulevicius (Eric, min. 73). Antrenor: Edi Iordănescu.

Arbitri: Iulian Dima – Iulian Radu, Vlad Bîrleanu.

www.sportingorj.ro

 

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.