RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Edi, mulţumit de lotul pe care-l are la Pandurii

/ 3 martie 2015
Dacă în momentul în care a venit la Pandurii, Edi Iordănescu vedea lipsuri importante la nivel de lot, se pare că acum, în urma campaniei de achiziţii din iarnă, tehnicianul Pandurilor nu are ce reproşa conducerii.

IMG_4936         Dintr-un lot de 27 de jucători pe care Edi Iordănescu îi are acum la dispoziţie, fără a-l include aici pe Erico, ieşit din calcule datorită operaţiei ce-l ţine departe de teren pentru acest final de sezon, tehnicianul Pandurilor a apelat în cele trei partide oficiale disputate în 2015 la 17 dintre aceştia, ceea ce conduce la ideea că fiecare va avea şanse de a se exprima în câmpul de joc. Dealtfel, chiar şi antrenorul Pandurilor a ţinut să precizeze acest lucru: „Orice jucător care nu este suspendat sau accidentat are șanse să joace. Din punctul meu de vedere sunt bucuros că am un lot echilibrat calitativ și cantitativ, am soluții bune pe margine. Asta e bine pentru că am posibilitatea la o flexibilitate tactică importantă, am de unde alege”, a declarat Edi Iordănescu. Dintre cei 10 jucători care nu au bifat niciun minut, doi sunt portarii Stanca şi Mingote, iar Christou, Elton şi Răduţ au fost împiedicaţi de accidentări să intre în vederile antrenorului până acum. Rămân neutilizaţi încă Şandru, Grecu, Mrzljak, Shamsin şi Piţian, însă antrenorul pare a fi dispus să apeleze la oricine atunci când problemele sau planul tactic o va impune. Pentru moment, Shamsin a fost trimis la echipa a doua, alături de care se antrenează şi la care ar putea evolua în debutul sezonului la liga a 3-a.

 Nu are titulari şi rezerve

Tehnicianul Pandurilor spune că nimeni nu este bătut în cuie ca şi titular la această echipă, schimbpri pot interveni de la o etapă la alta şi orice jucător, indiferent de câte minute are strânse pe teren, trebuie să se comporte profesionist şi să ajute echipa în momentul în care se va apela la el: „Știu că pentru ei, sau mai bine spus pentru o parte dintre cei care nu joacă mult, nu le este ușor, toți vor să joace. Sunt jucători cu minute mai puține jucate, iar asta nu-i bucură, dar sunt profesioniști și nimeni nu are contract de titular. Nu va avea nimeni o asemenea clauză cât eu sunt aici. Ei au obligativitatea să se respecte, să fie profesioniști, să se pregătească, iar când intră să dea totul”, a explicat Edi Iordănescu.

 Evoluţiile de acum fac selecţia de mâine

Foarte mulţi dintre jucătorii echipei gorjene nu au contract şi pentru sezonul viitor, iar dacă acest lucru este văzut de mulţi drept un element care poate perturba evoluţiile, însă le poate şi face mai bune, asta în cazul în care jucătorii îşi doresc să continue la Pandurii. Edi Iordănescu a anunţat că deja conducerea a început discuţiile cu unii dintre jucătorii pe care îi doreşte şi din vară, însă pentru alţii orice partidă pe care o va disputa în acest sezon poate constitui un criteriu de selecţie pentru viitoarea formulă a Pandurilor: „O parte dintre cei care sunt la final de contract sunt tatonări. În mod concret nu am o situație exactă. Dar sunt și alții pentru care nu dau OK-ul să se intre în negocieri pentru că mai sunt lucruri de demonstrat în retur. Sunt jucători pe care mi i-aș dori în continuare, dar știu că e dificil. E important cum terminăm campionatul. Să vedem ce se întâmplă ce se întâmplă cu cei care au venit sub formă de împrumut, cum este Eric. Din cei care termină contractul sunt 9-10 jucători, poate din ei cu 2-3 vom ajunge la concluzia să nu li se propună prelungirea contractului. Asta este în fotbal, asta este meseria pe care ne-am ales-o, sunt lucruri normale”, a declarat Edi Iordănescu. Antrenorul a dezvăluit şi care vor fi criteriile de selecţie pentru echipa cu care doreşte să plece la drum în sezonul 2015-2016: „În vară, vă pot confirma de pe acum, pentru că voi garanta că ne va fi bine și vom juca și la anul în Liga 1, voi pune mai mult accent pe selecție. Voi fi atent la caracter, mentalitate, chiar și educație. Pun accent pe unitatea grupului, și trebuie să am un grup care pune pe primul loc echipa și apoi pe locul doi propria persoană. Nu e ușor ce cer, dar acesta este fotbalul mare”, a declarat antrenorul pandurilor.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.