RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Eficienți și estetici

/ 1 martie 2015
Pandurii  Târgu Jiu a reușit prima victorie a returului pe terenul fostei campioane CFR Cluj, scor 4-0, după un joc perfect, și s-a distanțat la trei puncte de zona retrogradării. Roman (min. 2), Amadio (min 45 +2-atg), Eric (min. 82) și Shalaj (min. 85) au semnat reușitele oltenilor.

IMG_5020 Pandurii a umilit-o pe CFR Cluj, ultima clasată după ce a fost depunctată cu 24 de puncte, chiar la ea acasă. Este al patrulea succes în Gruia pentru olteni din 2005 încoace din 10 întâlniri. Echipa gorjeană a răzbunat parcă toate nereușitele din jocul cu CSU Craiova, punctând la Cluj de câte două ori în fiecare repriză.

Pandurii a aliniat în Gruia același unsprezece ca și în meciul cu Dinamo din Cupa Ligii, fără Eric și Răduț, apți și ei. Jocul încântător al gorjenilor a fost dublat de această dată și de eficiență.

Roman a deschis scorul în minutul 2 iar Amadio și-a dat autogol la ultima fază a primei reprize, una controlată total de trupa gorjeană. În partea a doua, CFR a deținut inițiativa dar fără a-și crea ocazii de gol. Rezervele pandurilor au făcut diferența în final, transformat într-un adevărat măcel. Eric a punctat în minutul 82 iar Shalaj a închis tabela trei minute mai târziu.

De remarcat că este primul joc fără gol primit în mandatul lui Edi Iordănescu. Pandurii a acumulat 21 de puncte și a urcat pe locul 8, la trei puncte de zona retrogradării.

 Pandurii, om cu om:

Gliwa: Nu prea a avut ce apăra. A fost solicitat prima oară în minutul 70, cu un șut din lateral, pe jos, reținut în doi timpi. CFR  a mai trimis pe spațiul porții o dată în minutul 87 iar polonezul a reținut fără probleme.

Ungurușan: Iordănescu jr. a avut încredere în el după gafa de 3 puncte cu CSU Craiova și nu s-a înșelat. Și-a făcut treaba perfect în defensivă.

Cordoș: A avut mai multe intervenții bune decât nesincronizări. A fost aproape de autogol în prima parte, după un corner, dar, până la urmă, mingea a ocolit spațiul porții. Dacă aș avea de ales între el și Erico l-a alege pe fostul dinamovist.

Vasiljevic: Sârbul s-ar putea impune curând ca liderul apărării. În jocul aerian este redutabil dar nici la jocul pe jos nu stă rău. I-a lipsit puțin să marcheze, speculând o respingere a portarului Amadio, însă balonul a fost deviat de goalkeeperul clujenilor în bară.

Momcilovic: Joc perfect. De netrecut în apărare și un pericol permanent în terenul advers. Asist la golul de 1-0 al lui Roman.

Anton: S-a redescoperit odată cu sosirea lui Pintilii. Mult mai sigur pe el, mai fotbalist, ca în tur. Are încredere să finalizeze cu șuturi de la distanță. A încercat de două ori, de fiecare dată periculos, pe spațiul porții. A ieșit accidentat, sper să nu fie ceva grav.

Pintilii: Marele Pintilii ! Omul care închide toate culoarele, care nu renunță la luptă niciodată, care împinge echipa de la spate. Marele câștig !

Buleică: Fără reușite ofensive. S-a bătut doar în defensivă, unde a susținut bine echipa.

Nistor: Și-a limitat raza de acțiune în era Iordănescu, dar face bine ceea ce trebuie să facă. A deschis remarcabil jocul de fiecare dată, a ținut de minge, a recuperat când a fost cazul. A contribuit decisiv la primul gol și a central din corner la al doilea. În final a fost retras mijlocaș defensiv și și-a făcut treaba excelent și acolo. Bravo, Nistor !

Nicoară: Multă alergătură și puțină eficiență. Și-a creat o ocazie imensă și a șutat în portar. E clar, nu are lipici la gol. Un gest iresponsabil când a încercat să lovească cu cotul. Un arbitru mai exigent l-ar fi eliminat.

Roman: Oportunist, cum îi stă bine unui atacant de valoare. A marcat al 9-lea gol la Pandurii și se înscrie în lupta pentru titlul de golgheter al Ligii 1.

Eric: A primit mai multe minute, intrând în minutul 61. Regele paselor ! A distribuit cu generozitate pase decisive lui Shalaj, de două ori, Roman, dar a încasat și un galben pentru simulare. A marcat al doilea său gol de la revenirea la Pandurii. E clar, știe meserie ! Gras dar bun.

Shalaj: Elvețianul a venit de pe bancă și a marcat. În plus a mai avut o ocazie mare de gol. Poate se redescoperă și el în actuala formulă.

Matulevicius: Departe de omul de gol din trecut. A avut mai bine de un sfert de oră la dispoziție, dar nu a arătat nimic.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.