RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fără Glyniadakis și Kremen la Sibiu

/ 27 februarie 2015
După primul eșec suferit pe teren propriu în Europa, Energia joacă astăzi la Sibiu, în deschiderea etapei cu numărul 21 a LNBM.

img_0572-qpr

Deja calificată în sferturile FIBA EuroChallange, Energia Târgu Jiu a lăsat-o mai moale, marți seara, împotriva italienilor de la Enel Brindisi, cedând primul joc pe teren propriu în Europa, scor 67-78 (14-20, 20-12, 18-24, 15-22). Gorjenii au defilat, cu un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri, în LAST 16, terminând Grupa I pe prima poziție, și vor întâlni în sferturile competiției o nouă formație ce are în componență nume impresionante și obișnuite cu baschetul mare, Le Mans (Franța). Rodrigue Beaubouis, ex- Dallas Mavericks (NBA), și C.J. Wallace, fosta extremă a Barcelonei în Euroligă, fac parte din roster-ul francezilor.

Alături de olteni, Brindisi a mers mai departe, lăsându-le acasă pe BC Astana și Okapi AalStar. Italienii vor da, în drumul ce conduce spre Final Four-ul FIBA EuroChallange, peste altă echipă din Hexagon, JSF Nanterre.

Programul seriei cu Le Mans:
Meciul 1 – 10 martie, la Târgu-Jiu
Meciul 2 – 12 martie, la Le Mans
Meciul 3 – 17 martie, la Târgu-Jiu*
* dacă va fi necesar

Până pe 10 martie, însă, Energia își joacă astăzi șansa pentru playoff la Sibiu, cu CSU din localitate. Atât oltenii, cât și ardelenii au nevoie de victorie, aceasta oferindu-le un final de sezon mai liniștit în ceea ce privește îndeplinirea obiectivului. Misiunea Energiei se anunță a fi una grea, în contextul în care Glyniadakis, suspendat o etapă în urma incidentelor de la meciul cu Oradea, și Kremen, accidentat la gleznă, nu își vor aduce aportul diseară în Sala Transilvania.

Miercuri (4 martie), Energia o va primi la Târgu Jiu pe Steaua CSM București.

“Vom face tot posibilul sa câștigăm acest meci. Cu siguranță va fi un meci foarte “lung”. Trebuie să intram pe teren și să dăm 100%, iar dacă nu vom face asta ne vom face singuri meciul greu.” – Louis Darby, Energia Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.