RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a răzbunat eliminarea din cupă câştigând în campionat la Sibiu

/ 27 februarie 2015
Trupa lui Antonis Constantinides a reuşit un succes important în campionat învingând în deplasare, scor 76-80 (22-21, 11-24, 22-16, 21-19), pe CSU Atlassib Sibiu.

IMG_4346Energia a evoluat fără Glyniadakis suspendat după incidentul din partida cu CSM U Oradea, dar şi fără Kremen, accidentat, însă a reuşit să se impună pe terenul pe care a pierdut la începutul anului calificarea în Final Four-ul Cupei României, după acel meci cu cântec ce s-a concretizat şi cu câteva suspendări pentru cei trei arbitri care au fluierat la acea partidă.

Primul sfert a fost unul echilibrat, câştigat la limită de gazde, scor 22-21, însă al doilea a aparţinut clar echipei târgujiene, care a avut o apărare exactă în primele 6 minute, interval în care nu a primit niciun punct şi s-a detaşat la 22-35. Energia a câştigat clar sfertul doi şi a intrat şa cabine cu un avantaj important, care avea să fie şi decisiv. Pe cât de bine a jucat Energia în sfertul doi, pe atât de prost a început sfertul al treilea, gazdele reuşind să revină ajungând la un singur punct în spatele echipei gorjene după şase minute din repriza secundă, scor 50-51. Energia s-a trezit însă la timp şi a echilibrat din nou jocul, a condus cu 53-61, dar ultimele zece minute le-a început cu un avantaj de şase puncte, scor 55-61.

Sibiul a început sfertul patru cu o reuşită de trei puncte reducând din handicap, dar Energia a luat din nou un avans considerabil, scor 61-75 cu ceva mai mult de două minute înainte de final. CSU Atlassib Sibiu a avut un final în forţă, a redus mult din handicap, dar Constantinides a cerut de două ori time-out în ultimele două minute reuşind să-şi facă echipa să gestioneze bine situaţia câştigând până la urmă partida cu 76-80.

Troupe a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 24 de puncte, el fiind urmat de un alt jucător al Energiei, Watson strângând şi el 21 de puncte. Lee, de la gazde, a atins şi el 20 de puncte, acesta bifând şi un double-double cu 14 recuperări.

CSU Atlassib Sibiu – Energia Târgu Jiu 76-80 (22-21, 11-24, 22-16, 21-19)

Sala „Transilvania”, Sibiu

CSU Sibiu: Pascu, Bojovic (15), Tincu, Manitiu, Păun, Popa Calotă (10), Zyle, Popovic (4), Răducan, Johnson (15), Lee (20), Hurd (12). Antrenor: Miodrag Perisic.

Energia: Watson (21), Troupe (24), Darby (19), Milosevic (9), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Karpelesz (5), Omer, Aktaş, Sanda. Antrenor: Antonis Constantinides.

Arbitri:Alexandru Olaru, Istvan Bertalan, Sorin Drugău.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.