RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Astana, ultimul hop în drumul calificării

/ 18 februarie 2015
În eventualitatea unei victorii cu kazahii, Energia și-ar asigura biletele pentru play-off-ul FIBA EuroChallange, iar ultimul joc al fazei „LAST 16”, cu Enel Brindisi, de marțea viitoare, nu ar mai avea o miză prea mare în ceea ce-i privește pe gorjeni. 

{A6BBF84B-15CC-4A6A-8CFC-DB23720ADF6D}flexible

Energia Târgu Jiu primește astăzi vizita celor de la BC Astana, adversari redutabili în confruntări europene. În tur, kazahii au surclasat-o pe deținătoarea Cupei României, scor 113-89. Cu toate acestea, de atunci, gorjenii au obținut două succese de răsunet, venite în deplasările din Italia (Brindisi) și Belgia (Aalst), iar o nou victorie diseară ar fi egală cu o calificare, repet cu orice ocazie, istorică. În continuare o să vă prezint câteva motive care mă fac să cred că Energia poate învinge una dintre cele mai puternice formații ca valoare și ca buget din EuroChallange.

  • Energia evoluează pe teren propriu, unde a demonstrat că este o echipă valoroasă indiferent de adversar. Totodată, se află pe un trend pozitiv, moralul jucătorilor fiind ridicat, iar acest lucru cântărește mult în baschet.
  • BC Astana a sosit la Târgu Jiu după un meci disputat luni, în Liga VTB, și un zbor de peste 3000 de kilometri. Oboseala ar putea să-și spună cuvântul, în ciuda numelor sonore din lotul kahazilor.
  • 5 ore – diferența de fus orar între țara noastră și Kazakstan. 19:30 – ora României, la care este programată întâlnirea, una nu tocmai comodă pentru oaspeții din această seară.
  • Dorința și motivația elevilor lui Antonis Constantinides de a demonstra că victoriile cu Brindisi și Okapi nu au fost pure întâmplări ating cote înalte, iar asta rămâne un factor important. Orice jucător al unei echipe mici este ultra-motivat în disputele din competițiile europene, deoarece evoluțiile bune împotriva unui adversar ca BC Astana îi pot aduce acestuia contracte consistente. Succesele la un asemenea nivel cântăresc greu în CV-ul sportivilor și antrenorilor.
  • La Târgu-Jiu, publicul a fost întotdeauna al șaselea jucător pentru Energia. Având în vedere importanța jocului, sunt convins că suporterii vor lua cu asalt Sala Sporturilor, dorindu-și să fie alături de favoriți și chiar să celebreze o calificare mai departe cu aceștia.

Sunt doar câteva din motivele personale în care stau speranțele unui succes cu BC Astana, echipă ce oferă unui jucător ca Jerry Johnson (foto) un salariu colosal, proporțiile sumei putând fi comparate foarte ușor cu bugetul Energiei pentru sezonul 2014-2015.

foto: FIBA Europe
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.