RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a muncit degeaba, Steaua a câştigat în ultimele secunde

/ 16 februarie 2015
Energia a pierdut un meci pe care l-a avut la îndemână şi pe care era obligată să nu-l piardă în tentativa de a evita retrogradarea. Steaua a câştigat cu un gol marcat în ultimele secunde, iar Energia rămâne cu speranţa că va reuşi să învingă acasă pe CSU Suceava pentru a evita ultimul loc.

andries explica          Meciul a fost unul echilibrat în marea sa parte, Energia a reuşit să conducă în minutul 14 la două goluri diferenţă, scor 4-6, însă Steaua a revenit şi a preluat conducerea la capătul primelor 20 de minute de joc, scor 8-7. Echilibrul s-a rupt destul de repede, în momentul în care Dorin Dragnea a fost eliminat pentru a doua oară, în minutul 22, fapt care a câtărit enorm în economia partidei. Fără Dragnea, apărarea Energiei a fost mai penetrabilă, iar de la 12-11 în minutul 27 s-a ajuns ca la pauză gazdele să conducă cu 15-11, un avantaj parcă prea mare pentru felul în care au decurs ostilităţile pe terenul de joc.

Rudovic avea să mărească avantajul gazdelor la cinci goluri, dar Energia a avut o perioadă foarte bună în care Acatrinei, Sifre şi Kekezovic au condus echipa gorjeană spre o revenire spectaculoasă. În minutul 39 Energia reuşea să egaleze, scor 18-18, iar din minutul 50 a reuşit să treacă şi în avantaj pe tabela de marcaj, scor 23-24. Din păcate, Energia nu a reuşit să gestioneze bine acest minim avantaj luat înaintea ultimelor 10 minute, Acatrinei a fost singurul jucător care a mai înscris în această perioadă, iar acest lucru a contat foarte mult, la fel ca şi eliminarea suferită de Dragnea cu cinci minute înainte de final. Totuşi, norocul părea să surâdă gorjenilor. Cu doi oameni în minus, la 28-27, Nistor a nimerit bara, Acatrinei a punctat apoi şi scorul redevenea egal. Mai mult, Antonaru a apărat o aruncare de la 7 metri a lui Georgescu în ultimul minut, iar Energia avea 35 de secunde pentru a alege ceva, securizarea egalului sau forţarea victoriei. Din păcate, time-out-ul luat de gorjeni nu a fost concretizat şi cu o idee de atac a antrenorului, ci una venită de la jucători, Acatrinei a fost blocat, iar pe contraatac, cu patru secunde înainte de final, Juverdianu a marcat pentru 29-28. Ca ghinionul să se manifeste până la final, o ultimă aruncare disperată a Energiei a scăpat din mâinile lui Laufceag, dar a lovit bara, aşa că Energia nu s-a ales cu nimic din deplasarea aceasta.

Steaua Alexandrion Bucureşti – Energia Târgu Jiu 29-28 (15-11)

Sala „Apollo”, Bucureşti, spectatori: 500

Steaua: Laufceag (5 intervenţii), Ţenghea (3 intervenţii) – Georgescu (8), Pîrîianu (4), Salinas (4), Juverdianu (4), Rudovic (5), Vancea (1), Szoke, Corzo (1), Nistor (2). Antrenor: Viorel Mazilu.

Energia: Antonaru (11 intervenţii), Şelaru (12 intervenţii) – Acatrinei (14), V. Popescu (1), Dragnea (3), Kekezovic (4), Sifre (3), Stoica (2), Stankevicius (1), Enache, Ilieş, Rodriguez, Apolzan, B. Mănescu, Becheru. Antrenor: Liviu Andrieş.

Arbitri: D. Sîrbu / V. Suponicov.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.