RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, gata de o nouă surpriză în Europa

/ 10 februarie 2015
Câștigătoarea Cupei României joacă astăzi în Belgia, pe terenul lui Okapi AalStar, echipă pe care a zdrobit-o în tur, la Târgu Jiu. Dacă Energia se va întoarce cu un nou rezultat favorabil, șansele unei calificări în „LAST 8 ar fi foarte ridicate.

halbelgieEnergia Târgu Jiu are astăzi un nou test important în EuroChallange. De această dată, gorjenii s-au deplasat în Belgia, pentru partida retur cu Okapi AalStar. Surprinzător sau nu, cele două formații își dispută primul loc al grupei I, conducând-o în dezavantajul italienilor de la Enel Brindisi și a kazahilor de la BC Astana, favoriți la calificarea mai departe înaintea startului fazei Last 16.

În tur, la Târgu Jiu, câștigătoarea Cupei României i-a zdrobit pe belgieni, 93-60, după un joc foarte bun reușit de băieții cipriotului Antonis Constantinides. Okapi a lăsat atunci impresia unei echipe ce nu poate ridica pretenții, însă, măcinată la acea dată de accidentări, aceasta s-a redresat pe parcurs, obținând victorii acasă împotriva celorlalte două combatante ale patrulaterului european.

În cazul unui succes al grupării oltene în Belgia, aceasta ar lua o opțiune extrem de serioasă pentru calificarea în LAST 8 EuroChallange. Chiar și așa, Energia va reveni în orașul lui Brâncuși pentru ultimele două partide ale grupei, iar șansele de a avansa rămân mari, având în vedere că, nu a cunoscut gustul înfrângerii în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Odată cu disputa din orașul Aalst, Energia intră din nou într-un program de foc în luna februarie. După încleștarea cu Okapi, gorjenii merg în fieful campioanei CSU Asesoft Ploiești, revin acasă pentru duelurile cu Astana, în EuroChallange, și CSM-U Oradea, în campionat, din nou pe teren propriu cu Enel Brindisi, în Europa, urmând ca luna să se încheie la Sibiu, contra celor de la CSU. În pofida acestui calendar de jocuri cu încărcătură fizică și mentală, Antonis Constantinides este optimist: „Vrem să câştigăm toate meciurile!”

Cipriotul este conștient de dificultatea confruntării cu Okapi din această seară, dar spune că băieții săi știu ce au de făcut pentru a bifa un nou succes răsunător: „Este foarte dificil să evoluezi pe terenul celor de la Okapi, eu am evoluat acolo în trecut şi pe terenul lor Aalstar este o echipă redutabilă, mărturie sunt rezultatele cu Astana şi Brindisi. Totuşi, ştim ce ar trebui să facem acolo să ne întoarcem cu o victorie.”

Okapi AalStar – Energia Târgu Jiu se dispută astăzi, cu începere de la 21:30, ora României, în Okapi Forum (foto), sala de 2.500 de locuri în care belgienii își dispută meciuri de pe teren propriu.

Grupa I – Clasament

1. Energia Tg. Jiu – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
2. Okapi Aalstar – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Enel Basket Brindisi – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. BC Astana – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.