RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Tal Omer, variantă pentru viitor la Energia

/ 8 februarie 2015
Israeliano-românul a intrat pe teren în ultimele șapte minute și jumătate ale jocului câștigat de noua sa echipă în compania Universității Cluj.

10_33_21_300

La jumătatea minutului 32 din victoria consolidată de Energia Târgu Jiu încă din sfertul secund, împotriva Universității Cluj, ultima achiziție, israeliano-românul Tal Omer, și-a făcut apariția pentru prima dată în culorile alb-albastre, înlocuindu-l pe căpitanul echipei, Porter Troupe.

Datorită pașaportului românesc dobândit cu puțin timp în urmă, Omer este o variantă viabilă ca jucător autohton pe pozițiile 1-2. Având la bază școala israeliană de baschet, acesta deține multiple arme în plus față de fundașii români ce fac sau au făcut parte din lotul câștigătoarei Cupei României.

Înainte de toate, trebuie punctat faptul că Energia a început sezonul 2014-2015 cu doi conducători români în roster. În acest moment, doar Baris Aktas se mai află la trupa olteană. Celălalt, Daniel Tudosă, și-a reziliat contractul cu echipa pregătită de Antonis Constantinides, din cauză problemelor apărute la spate pe parcursul turului de campionat. În fine, aceste afecțiuni par să conducă spre sfârșitul carierei pentru Tudosă.

Revenind la Tal Omer, evident este că, antrenamentele efectuate până acum cu noii săi colegi și cele aproape 8 minute din meciul cu ardelenii, nu l-au ajutat pe noul număr 22 de la Energia să asimileze în profunzime sistemul tactic implementat de Constantinides.

Însă, cu toate acestea, Tal Omer a impresionat prin următoarele aspecte individuale, ce îi dau o poziție superioară în rotația gorjenilor, urmând a fi back-up-ul principal a lui Giordan Watson, când americanul va avea nevoie de momente importante de respiro:

  •  Ușurința cu care traversează mingea în jumătatea adversă, comparativ cu Baris Aktas, celălalt fundaș român al echipei, oferă o încredere sporită colegilor din teren și dezvoltă mai rapid schemele ofensive.
  • Capacitatea de a-și pune în valoare coechipierii cu pase precis livrate după un pick&roll bine executat și nu numai.
  • Dribling-ul efectuat la o înălțime mică își pune adversarii în dificultate în încercarea de a-l deposeda.
  • Nu în ultimul rând, o armă importantă pe care Omer o deține, dar care nu a arătat-o în meciul cu U Cluj, este aruncarea din spatele semicercului. Acesta are o mână mai mult decât decentă de la 6,75 m, capitol unde Energia a suferit în acest sezon.

Cu siguranță, Tal Omer va fi o piesă importantă în angrenajul câștigătoarei Cupei României în viitorul apropiat, cu cât oboseala se acumulează în lupta pe două fronturi. De asemenea, acesta ar putea reprezenta o atracție în vară pentru orice formație din Liga Națională, mai ales în situația în care, din ediția următoare, va exista obligativitatea unui jucător român în permanență pe parchet. La fel, Tal Karpelesz.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.