RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Visul…mai aproape de realitate

/ 30 ianuarie 2015
Energia Târgu Jiu este, de departe, surpriza plăcută a FIBA EuroChallange în acest an.

eurochallenge2

Energia nu încetează să ne surprindă. Atunci când suntem în punctul de a-i arunca prosopul, aceasta nu uită să ne aplice o palmă rece tuturor. Contestatarilor, jurnaliștilor sau, pur și simplu, publicului larg, iubitor de baschet.

Construită pe scheletul echipei care a cucerit Cupa României, dorința și pasiunea sunt două cuvinte ce pot descrie cel mai bine ceea ce se întâmplă la Energia sezonului 2014-2015. Pornind majoritatea jocurilor în EuroChallange din postura de out-sideri, gorjenii ne-au demonstrat, și continuă s-o facă, de ce baschetul este cel mai frumos sport din lume. Tartu Rock, Lukoil Academic Sofia, Okapi AalStar și Enel Brindisi sunt numele mari răpuse de trupa cipriotului Antonis Constantinides până în prezent, dar lista se poate mări în cel mai scurt timp.

Absolut toate calculele, pronosticurile și cotele caselor de pariuri au fost răsturnate de acești băieți la prima participare europeană. Nu mulți dintre cei mai înfocați suporteri ai grupării oltene s-ar fi gândit că județul Gorj va putea fi reprezentat atât de departe într-o competiție care ”înghite” an de an formații tot mai puternice și potente financiar.

Ajunsă în TOP 16, Energia nu numai că are șanse reale de a avansa, dar se situează, la această oră, în fruntea Grupei I, una alcătuită din combatante obișnuite cu adevărata performanță la nivel înalt: BC Astana, Okapi AalStar, Enel Brindisi, ultima fiind învinsă, miercuri seara, de Watson&Co. pe propriul teren, în Italia.

Așa cum în situații nefavorabile oltenilor, am constatat și criticat deficiențele jocului prestat, de această dată nu ne rămâne decât să-i mulțumim întregii echipe Energia, de la maseuri până la președinți sau sponsori, și să sperăm că baschetul va avea viitor în orașul lui Brâncuși.

În ceea ce privește campionatul intern, evoluțiile bune înfăptuite în Europa pot fi repetate doar cu aceeași atitudine venită din partea protagoniștilor principali, jucătorii.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.