RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Okapi AalStar, primul hop din „LAST 16”

/ 12 ianuarie 2015

Energia debutează astăzi în grupele superioare ale competiției FIBA EuroChallange. Echipa belgiană Okapi AalStar este prima din Grupa I care vizitează Târgu Jiul, în runda de debut din „LAST 16”.

{DDA7013A-0C00-44EE-9E60-68F36A3BFD50}flexible

Calificată în premieră într-o cupă europeană, Energia Târgu Jiu a reușit să „evadeze” dintr-o grupă cu Lukoil Academic Sofia, Tartu Rock și Egis Kormend, fiind gata acum de un nou început. La doar trei zile de la măcelul din Ardeal, câștigătoarea Cupei României primește vizita formației belgiene Okapi AalStar, într-o partidă ce contează pentru prima etapă a fazelor „LAST 16”, ale competiției EuroChallange.

De această dată, gorjenii fac parte din Grupa I, alături de Okapi AalStar (Belgia), Enel Brindisi (Italia) și BC Astana (Kazahstan). Gruparea care a luat ființă în anul 1949, pare a fi, la prima vedere, cel mai accesibil adversar pentru Energia în fazele superioare, aceasta aflându-se la un nivel relativ egal cu oltenii.

În prima parte a competiției, Okapi a dominat clar Grupa C, din care au mai făcut parte germanii de la Fraport Skyliners, suedezii de la Boras Basket și danezii de la Bakken Bears Aarhus. Echipa pregătită de americanul Bradley Denn a terminat grupa pe primul loc cu 11p, în urma unui bilanț de 5 victorii și o înfrângere.

Confruntarea va debuta astăzi, ora 19:00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

foto: FIBA Europe

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.