RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Arbitrajul nu îi dă pace Energiei. Imagini video cu flagrantele erori comise de acesta în partida de la Sibiu.

/ 11 ianuarie 2015

Pare greu de crezut, dar, în numeroase partide ale turului actual de campionat, principalii adversari ai Energiei au fost cavalerii fluierului.

1_21_21_879

Probleme de arbitraj în România sunt, din păcate, din ce în ce mai frecvente. Pe cât a crescut nivelul baschetbalistic prin numele sonore ce evoluează în echipamentele grupărilor din LNBM, pe atât prestațiile celor trei cavaleri ai fluierului au început să fie penibile și părtinitoare.

În prima parte a sezonului 2014-2015, Energia a fost una din victimele acestora. Sigur, cei mai mulți dintre dumneavoastră tratează cu scepticism articolele publicate în ziarele sau pe site-urile locale. De ce? Opiniile personale sunt împărțite, considerând că aspectele unei partide sunt tratate cu subiectivism în funcție de echipa pe care o susțineți.

La fel de răspândite sunt comentariile potrivit cărora erorile de arbitraj, lipsa de concentrare a jucătorilor sau chiar valoarea acestora sunt cauzele înfrângerilor suferite de Energia până acum. Oricare dintre părerile expuse pot fi plauzibile și probate cu secvențe din jocurile câștigătoarei Cupei României, dar disputa de vineri seara a fost demonstrația clară că, gruparea olteană nu este agreată de persoanele alese să conducă întrecerile sportive. În speță, arbitrii.

Bineînteles, nimeni nu este absurd să nu treacă cu vederea greșeli firești care pot veni din partea acestora, fără a afecta în vreun fel rezultatul final. Însă, când deciziile curg pe bandă rulantă doar împotriva unei singure echipe, ne putem ridica semne de întrebare. Asta s-a întâmplat după încleștarea de la Sibiu.

Este adevărat, Energia a avut meciul sub control până aproape de încheierea acestuia, dar asta nu scuză maniera arbitrilor de al conduce. Cei care au văzut partida, fie de la fața locului, fie pe micile ecrane, pot confirma faptul că, de-a lungul a mai bine de secunde în șir din sfertul patru, gorjenii nu au putut traversa jumătatea terenului. Pressing-ul impus de adversari a degenerat până la adevărate placaje specifice sporturilor de contact. Firește, așa cum ne-am obișnuit, nesancționate. Toate acestea sub privirile brigăzii de arbitri formate din Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban și Alin Faur, dar și a observatorului Ion Olaru, nimeni altul decât șeful arbitrilor de baschet din România.

Nu în ultimul rând, confruntarea din Ardeal a evidențiat partea urâtă a sportului. Aceasta poate dărâma, în doar câteva minute, munca și obiectivele unor oameni sau a unei echipe.

Oricum, la această oră, cuvintele sunt de prisos, rămâne să analizați dumneavoastră, iubitorii sportului cu mingea la coș, următoarele imagini, cu un singur clic AICI.

www.sportingorj.ro

Comentează!

8 Comentarii până acum

  • sarpe spune:

    sterge repede filmul cu aceste faze ca te faci de ras baiete:))))circasul asta de grec nu are nici o legatura cu apararea.,karpepesz la orice faza face faul,daca puneai alte faze din meci te mai intelegeam dar cu aberatiile astea te faci de ras,,acum sa nu incepi si tu sa ne spui ca te pricepi la baschet???:))))o seara placuta

    • pitonul singuratic spune:

      n-ai o treaba cu basketu’ tata, lasa-te de comentat :)))
      esti doar un mascarici care vrea sa se afle in treaba

  • sarpe spune:

    de ce nu mai scrie cristi constantinescu pe site ul asta??el avea cele mai corecte opinii….sau trebuie sa se scrie intr un sens si aici??sa se scrie de bine???

  • Hammer spune:

    BINE CA TE PRICEPI TU, SARPE! Spune toata lumea ca am fost furati,trebuie sa fie si un istet ca tine sa dea vina pe antrenor.Nu zice nimeni ca Energia a jucat grozav sau ca nu au si ei partea lor de vina, de la jucatori la oficiali, dar atata vreme cat si la nivel national a fost semnalat un meci de doi lei din partea arbitrilor, te bagi tu ca musca-n lapte…

  • Bogdan spune:

    salut! pt mine imaginile puse la dispozitie sunt mai mult decat elocvente si convingatoare! si nu am vreme sa ma cert cu orice inapt aici si nici motivatie sa le explic, in fine,celui ce a scris articolul asa vrea sa-i adresez urmatoarea intrebare: exista cumva un site sau un link catre ceva unde putem sa vedem tot meciul integral? va multumesc! zi faina!

  • Tyte spune:

    Din pacate in bashetul romanesc(care romanesc ?) se fura nu de acum ci de f.multi ani. Au venit americanii, sarbii ,etc.,degeaba. Arbitrii , „nasii” din federatie au ramas cu aceleasi mentalitati de pe vremea lui Chiraleu. Pacat ,mai ales ca Secretar de Stat in Ministerul Sporturilor este o fosta Stea a basketului Romanesc, D-na Carmen Tocala.
    P.S.Baschet cu americani si sirbi vad si la TV, cu romani… De-asta nu mai vin la meciurile Energiei.

  • mihai spune:

    Daca ce ati postat sustineti ca este furt din partea arbitrilor puteti sa va retrageti din campionat si sa va facti o liga a voastra in tg jiu. In afar de 2 faze (calota fault la watson si fault la troupe) restul sunt acoperite de regulament. Asta inseamna sa-ti aduci un pivot, poate sa aiba si 225 cm, care are medie de 10-15 minute meci jucate, acest jucator da cu toporul si iese , ca sa ma exprim romaneste, Tal a facut teatru ieftin uitati-va mai atenti dupa ce ca greseste flagrant tinandu-si adversarul mingea fiind pe partea opusa mai joaca si teatru ( greseala de interpretare a fazei din punct de vedere baschetbalistic, greseala de pozitionare si fault total inutil= 3 greseli intr-o faza) aici fiind greseala antrenorului necomunicand suficient cu toti jucatorii aflati in teren si lipsa de disciplina, mai ales disciplina tactica. Daca nu intelegi ce-ti spun cauta-ti un traducator in domeniul baschetbalistic, ok?

    • energyFan spune:

      @ mihai, bai ia du-te tu si scrie pe site-ul suporterilor echipei cu care tii tu si lasa-ne pe noi in pace, bai desteptule! chiar nu ti-e rusine? chiar si unor suporteri sibieni li s-a facut rusine de ceea ce au vazut, nu la toti, dar unora chiar le-a fost jena ca echipa lor s-a calificat intr-un mod fraudulos si vii tu aici si ne dai noua lectii de arbitraj, mars de aici! chiar nu ti-e rusine? ne crezi prosti pe toti! dispari cu vbrajelile tale de atotstiutor! Cine stie de ce vii tu aici si scrii comenturi pro-arbitrii, esti cumva grigoras sub acoperire?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.