RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Un pas mic spre Final Four

/ 6 ianuarie 2015
Energia a câştigat primul meci din 2015, a învins pentru a doua oară în acest sezon la Târgu Jiu echipa din Sibiu, însă calificarea în Final Four-ul Cupei României se joacă vineri, pe terenul celor de la CSU Atlassib.

IMG_5365        Energia a început bine meciul cu sibienii, Watson a scuturat plasa cu o reuşită din spatele semicercului, iar primele minute au curs în favoarea elevilor lui Constantinides, însă echipa vizitatoare a trecut la comandă şi a preluat conducerea pe tabelă, scor 5-6 după 3 minute şi jumătate de joc. Echipele au mers cap la cap până cu 3 minute înaintea finalului ultimului sfert, când oaspeţii au profitat de mai multe erori ale Energiei, printre care o infracţiune de 3 secunde la Glyniadakis şi un antisportiv al lui Minea, Sibiul terminând cu un avantaj destul de mare primul sfert, scor 18-24.

Lucrurile au mers prost pentru gorjeni şi în debutul sfertului secund, iar oaspeţii au pus punct după punct ajungând să conducă cu 20-33. Avantajul de 13 puncte a început însă să se topească uşor, uşor din moment ce Glyniadakis a început să se simtă din ce în ce mai bine în perimetrul din apropierea panoului. Grecul a început să înscrie, sibienii au înţeles că le trebuie mai mult de un om pentru a-l bloca, ceea ce a însemnat spaţii mai mari pentru pătrunderile extremelor. Câteva faze spectaculoase finalizate cu slam dunk au turnat plumb în ghetele oaspeţilor, iar Energia s-a apropiat la doar trei puncte de adversar la jumătatea meciului. Un alt aspect care avea să conteze în evoluţia scorului în partea a doua a sa a fost acela că pivotul grec a început să le ofere coechipierilor şi spaţii din care să poată arunca de la distanţă fără a fi incomodaţi, însă până la pauză tirul nu s-a reglat, abia în sferturile trei şi patru începând să conteze gorjenii şi la acest capitol.

CSU Atlassib s-a distanţat din nou la opt puncte, după o reuşită de la distanţă a lui Popa Calotă, scor 42-50, dar Watson a dat tonul revenirii cu 9 puncte înscrise, el fiind acompaniat şi de Troupe şi Karpelesz, fiecare cu câte un coş de trei puncte înscris în momente importante ale jocului. Energia a jucat mult mai bine şi a reuşit să intre în ultimele 10 minute de joc cu un avantaj de 5 puncte, avantaj pe care l-a mărit apoi până la 10, scor 80-70 când mai erau de jucat ceva mai puţin de 2 minute din partidă. Oaspeţii au trecut apoi la un pressing agresiv, pressing pe care l-au mai practicat cu succes şi în alte momente ale jocului, Energia a arătat o lipsă de idei pe final de joc, iar diferenţa a scăzut ajungând ca ultima sirenă să găsească înscris pe tabelă scorul de 82-78, un scor care lasă lupta pentru calificarea în Final Four deschisă pentru returul de la Sibiu.

Energia Târgu Jiu – CSU Atlassib Sibiu 82-78 (16-24, 24-19, 23-15, 19-20)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Watson (24), Troupe (13), Darby (10), Milosevic (11), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Sullivan (2), Karpelesz (11), Vlad, Aktaş, Glyniadakis (11). Antrenor: Antonis Constantinides.

CSU Atlassib: Pascu, Tincu, Seals (15), Păun, Calotă (8), Lăpuşte (3), Popovic (3), Johnson (9), Lee (16), Hurd (24). Antrenor: Miodrag Perisic.

Arbitri: Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Adrian Habor.

 www.sportingorj.ro
Comentează!

3 Comentarii până acum

  • Felix spune:

    Sa speram ca grecul asta e doar la inceput si ca o sa arate altfel peste cateva etape pt ca aseara pe mine unul nu m a convins cu nimic….adica pana nu a issit lee de la sibiu nu a putut sa inscrie un cos din actiune…..se zvoneste ca are un salariu muuuuult prea mare pt ce a oferit energia pana acum….adica mult mai mare decat i s a dat lu milosevic care ia pe undeva pe la 8000 de dolari…..asa se vorbea prin sala aseara la meci……:.:adica dqi un ban dar ai si asteptari pe masura acelor bani……watson a jucat foarte bine dar parea ff obosit si ne asteapta o serie de meciuri infernale…..darby sters….foarte sters…adica a dat de doua ori slam si in rest nimic…….troupe are momente si momente, ori face niste lucruri bune ori e penibil penibil…milosevic nu se regaseste….tal foarte bun …ceilalti romani care incaseaza niste salarii f mari pt cat ar merita ei nu ajuta echipa cu absolut nimic……sulivan prea slab ot ce se asteapta de la el……..deci ,,, viitorul nu prea suna bine……..sper din suflet sa cacem un meci bun la sibiu si sa ne calificam dar sunt sceptic…sibiul o sa arate altfel si o sa ne fie foarte greu…..hai energia…..

  • mini nini spune:

    mai taci mah chibitule…de ce nu intrii tu pe teren sa te vedem ce poti…bv baieti…tot inainte cu victorii

  • gigi spune:

    La ce echipa de fluierasi e maine la Sibiu (grigoras , serban , faur si comisar olaru), baietii nostrii,n-au nicio sansa . Totusi multa bafta va dorim si va tinem pumnii.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.