RSS post comments feeds rss email feeds twitter

CSU Sibiu, primul adversar al Energiei în 2015

/ 4 ianuarie 2015

Cele două combatante vor da piept într-o dublă ce va stabili una dintre cele patru formații calificate în Final-Four Cupei României, competiție deținută de trupa lui Antonis Constantinides.

IMG_5365

Energia Târgu Jiu speră să înceapă anul 2015 în aceeași manieră în care l-a încheiat pe cel precedent, cu un succes pe propriul teren. Primul adversar care le iese în cale gorjenilor este CSU Sibiu, formație cu care își vor măsura forțele în dublă manșă pentru o a doua calificare consecutivă în Final-Four Cupei României, compeției în care aceștia au scris istorie odată cu trofeul cucerit la Ploiești.

Primul episod se va consuma pe parchetul Sălii Polivalente, luni, în deschiderea anului 2015 pentru baschetul românesc, consemnându-se, cu acesta, și prima partidă disputată de Energia în Cupa României după performanța din aprilie 2014. Sorții au fost blânzi cu echipa cipriotul Constantinides, aceasta fiind singura dintre cele 13 care au avansat în sferturile competiției fără a disputa vreun joc în sezonul 2014/2015. În schimb, CSU Sibiu a trecut în prima fază, cu scorul de 165-161 la general, de vicecampioana României, CSM Oradea, la capătul unor încleștări extrem de disputate, cum, de altfel, s-a dovedit a fi întreaga competiție deținută de olteni.

În prezenta stagiune a LNBM, ardelenii au mai vizitat-o pe Energia, cele două puncte rămânând în orașul lui Brâncuși. Într-un meci dominat autoritar de gorjeni, CSU a cedat la o diferență de 16 puncte, scor 53-69. De la acel joc și până acum, Energia l-a înlocuit pe Turner cu Glyniadakis, i-a reziliat contractul românului Vasile Ștefan, iar sibienii l-au acontat pe americanul Leroy Hurd. În plus, la disputa secundă din orașul de pe Cibin, Sibiul ar putea beneficia de aportul lui Matija Ceskovic, bosniacul fiind aproape de o revenire în culorile galben-albastre, după despărțirea de BC Mureș.

De precizat că Michal Kremen este incert pentru încleștarea de luni seara, din cauza unor probleme medicale.

18:00 este ora oficială de începere a primei partide din 2015 pentru echipa de baschet. Confruntarea cu CSU Sibiu va fi oficializată de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Adrian Habor. Observator din partea FRB: Radu Bucerzan.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.