RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Turner, sub așteptări

/ 17 decembrie 2014

Energia Târgu Jiu și-a încheiat aventura în Grupa B a FIBA EuroChallange cu un eșec drastic suferit la Samokov, împotriva bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia, dar s-a calificat mai departe la prima participare în Europa.

10850357_830286847014457_188063604_n

Jocul câștigătoarei Cupei României este într-o evidentă scădere, oboseala fiind principalul motiv pentru prestațiile gorjenilor din ultima vreme. Energia s-a calificat în LAST 16 a competiției FIBA EuroChallange, urmând să dea piept, în grupa I, cu formații precum Okapi AalStar (Belgia), Enel Brindisi (Italia) și Astana (Kazahstan).

Dacă Giordan Watson, Porter Troupe și Nemanja Milosevic sunt, în continuare, principalele guri de foc ale trupei conduse de cipriotul Antonis Constatntinides, americanul în care se află toate speranțele oltenilor sub panou, Larry Turner, nu reușește să impresioneze, ba chiar din contră. Doar în două jocuri acesta s-a ridicat la nivelul scontat, fiind, din păcate, mult prea puțin pentru a oferi liniștea de care Energia are nevoie în spațiul de trei secunde. În confruntări cu adversari puternici, așa cum au fost cei din EuroChallange, Turner a acumulat repede greșeli personale neforțate, mai mult decât atât, comițând din ce în ce mai multe turnover-uri odată cu trecerea timpului și venirea partidelor tari. Recuperările, capitol care, unui pivot ca Turner, nu ar trebui să-i dea prea mari bătăi de cap, nu sunt nici ele prietenoase cu jucătorul de peste ocean. 4.4 mingi prinse la panou are acesta pe meci, mult prea puțin pentru un centru al unei echipe cu pretenții pe toate planurile în acest sezon. În ultimul meci, cel de la Samokov, jocul lui Turner a funționat din nou la parametri scăzuți, aspect ce nu surprinde deloc, raportat la evoluțiile numărului 35 de până în prezent.

În concluzie, dacă se doreşte îndeplinirea obiectivelor şi evitarea unor scoruri ruşinoase în grupele principale ale FIBA EuroChallenge, Energia trebuie de pe acum să-şi caute un alt pivot pentru partea a doua a campionatului, Turner fiind departe de speranţele ce s-au pus în el odată cu aducerea la Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.