RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Iordănescu nu vrea multe modificări în vestiar

/ 17 decembrie 2014
Lotul Pandurilor nu va suferi prea multe modificări, anunţă noul tehnician al echipei gorjene. Nici la capitolul plecări nu se anunţă mari modificări, aşa cum nici nou veniţii nu vor fi prea mulţi, Iordănescu spunând că are încredere în grupul actual.

iordanescu vestiar   Pandurii are nevoie de o schimbare majoră în retur pentru a evita comportări similare cu cele din prima parte a sezonului, cea soldată cu rezultate mediocre şi o clasare mult sub aşteptări. Dacă schimbările au venit deja la nivel de conducere administrativă şi tehnică, odată cu instalarea preşedintelui Eugen Pîrvulescu şi a antrenorului Edi Iordănescu, în ceea ce priveşte lotul nu vor fi modificări spectaculoase.

Noul antrenor al Pandurilor leagă însă campania de achiziţii de posibile plecări din echipa gorjeană: „Nu-mi doresc modificări mari la nivelul grupului deşi sunt anumite probleme de reglat. Există o serie de jucători care sunt la final de contract, sperăm să rezolvăm aceste probleme. Există interes pentru 1-2 jucători, vom vedea şi vom sprijini din toate punctele de vedere, există şi nevoi pentru completarea lotului cu câţiva jucători, însă, trăgând linie, nu-mi doresc să modificăm mult la nivelul grupului. Este grupul pe care eu mă bazez, am încredere şi sunt conştient că dacă perioada de pregătire din ianuarie va fi parcursă aşa cum ne propunem şi etapele vor fi parcurse aşa cum trebuie, vom fi apţi la ora debutului şi vom arăta ca o echipă competitivă”, a explicat Edi Iordănescu.

 Axa prioritară: eficienţa

Coordonatele pe care Edi Iordănescu vrea să-şi clădească prima parte a mandatului său la Pandurii, respectiv returul campionatului în curs, includ un fotbal pe care tehnicianul îl vrea eficientizat la maxim. Iordănescu jr. explică şi de ce va pune pe primul loc punctele şi abia apoi spectacolul: „Ceea ce-mi doresc şi este o prioritate, şi trebuie să ne înţelegeţi pentru că este un moment dificil, este eficienţa. Îmi doresc ca de la fiecare meci să scoatem punct sau puncte. Acesta va fi targetul principal, apoi, în limita în care vom putea, vom încerca să mulţumim şi publicul spectator”, a declarat antrenorul pandurilor. Acesta cere înţelegere din partea publicului dacă uneori jocul nu-i va satisface din punct de vedere estetic: „E un public, din câte am văzut, pretenţios, dar bun cunoscător al fenomenului, un public care are aşteptări, care a fost şi tensionat în anumite momente, care nu a aprobat exprimarea echipei. Fac un apel la dânşii şi sper să înţeleagă că echipa traversează un moment dificil şi numai cu sprijinul dumnealor putem să ne ridicăm, dar prioritatea este un joc eficient. Sper să avem un debut bun, să ieşim din această zonă periculoasă pentru că va fi un retur de foc. Sper să avem un debut bun, să ieşim din această zonă periculoasă pentru că va fi un retur de foc, retrogradează şase echipe, va fi o presiune mult mai mare decât a fost în tur. În tur te gândeai la orice joc că ai timp să recuperezi. Dacă vor fi critici, aş vrea să le îndreptaţi către mine, să cadă pe umerii mei şi nu pe ai jucătorilor. Sunt tânăr, pot să duc, am forţă şi de acum şi mult înainte pot să duc”, a mai adăugat tânărul tehnician al Pandurilor.

 Pretenţii mai mari de la anul

Dacă în acest sezon obiectivele iniţiale, cele de performanţă, au fost ratate, fiind greu, dacă nu chiar imposibil, ca Pandurii să mai poată ajunge să prindă un loc de cupe europene, lucrurile se vor schimba radical în ceea ce priveşte ţintele sezonului viitor. Edi Iordănescu a discutat înainte de semnarea contractului condiţiile acestuia şi a solicitat ca echipa să aibă susţinere materială pentru motivarea jucătorilor pentru atingerea unor obiective de performanţă: „Vom încerca în paralel să construim şi pentru sezonul următor, când obiectivele sunt mai îndrăzneţe. Ne dorim un loc cât mai sus şi, de ce nu, să evoluăm într-o cupă europeană. Personal, am solicitat bonus şi pentru Cupa României şi pentru campionat. Cred că acest lucru se poate şi sper să fim susţinuţi din acest punct de vedere”, a declarat cel de la care, pentru moment, se aşteaptă scoaterea echipei din zona fierbinte a clasamentului şi tranziţia spre prima jumătatea a acestuia. Sunt dornic să încep munca. Unii văd vârsta ca şi un dezavantaj, este adevărat, poate să fie o lipsă de experienţă până la un anumit punct, dar vreau să vă sigur de pregătirea mea, pe cea a staff-ului meu şi credem că putem să valorificăm la maxim potenţialul acestei echipe”, a mai declarat Iordănescu junior.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.