RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a demonstrat şi că se poate!

/ 24 noiembrie 2014
În faţa unei echipe cu pretenţii la titlu şi venind după o incredibilă serie neagră, Energia a reuşit una dintre surprizele campionatului învingând pe Minaur la Târgu Jiu.

IMG_5183     Începutul meciului nu anunţa nimic bun pentru trupa lui Andrieş, căreia i-au trebuit 5 minute pentru primul gol şi încă 7 minute pentru cel de-al doilea. Multe greşeli în atac le-au dat ocazia oaspeţilor să plece pe contraatac, Minaur marcând extrem de uşor în debutul meciului. De la 2-6 în minutul 12, Energia a început un al joc. Apărarea a început să funcţioneze, jucătorii şi-au regăsit agresivitatea şi dorinţa de victorie, iar în minutul 20 tabela indica din nou egalitate, pentru a doua oară de la începutul partidei, scor 8-8. Forcingul gazdelor a continuat, băimărenii au rămas parcă împietriţi de tupeul arătat de Energia, iar tabela arăta 12-9 pentru băieţii lui Andrieş în minutul 24. Minaur s-a trezit însă din pumnii încasaţi şi au înscris ultimele patru goluri ale primei reprize preluând din nou conducerea, scor 13-14 la jumătatea meciului.

Energia a intrat în dezavantaj la cabine, dar a simţit că se poate, asta chiar dacă încă doi jucători ai săi au acuzat duritatea duelurilor. Sifre şi Rodrigues au strâns din dinţi, ca şi ceilalţi jucători, iar Energia a făcut o a doua repriză de vis. Oaspeţii au condus doar până în minutul 36, când tabela indica 15-16, din acel moment urmând o perioadă foarte bună a Energiei, cu goluri spectaculoase ale interilor Acatrinei şi Dinescu, acţiuni îndrăzneţe ale lui Enache sau reuşite de pe semicerc ale lui Giotoiu, completate de parade senzaţionale ale lui Şelaru. Cu o astfel de evoluţie şi cu un public frenetic, Energia a ajuns la o diferenţă de cinci goluri faţă de Minaur, scor 24-19 în minutul 51. Chiar şi aşa, având în vedere subţirimea lotului şi efortul imens depus, mulţi dintre cei care au urmărit meciul au trăit cu teama ca Energia să nu capoteze din nou. Nu a fost aşa pentru că echipa gorjeană a arătat de această dată şi suficientă maturitate în a-şi conserva avantajul, finalul consemnând victoria nu doar clară, ci şi pe deplin meritată a Energiei.

Energia Târgu Jiu – Minaur Baia Mare 28-24 (13-14)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Antonaru, Şelaru, V. Popescu, Sifre (3), Ilieş (2), Enache (2), Dinescu (6), Giotoiu (3), Al. Mănescu, Stankevicius (3), Rodrigues, Acatrinei (9). Antrenor: Liviu Andrieş.

Minaur: Tatai, Pop, A. Popescu, Grasu (1), Buşecan, Huta, Pribanic (3), Sadoveac (3), Marta, Mihai, Martinez (3), Milas (2), Sabău (2), Stegavik (9), Bera. Antrenor: Lars Walther.

Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.