RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia bifează al doilea succes în EuroChallenge

/ 20 noiembrie 2014
Energia a câştigat meciul cu Lukoil Sofia, scor 72-67 (22-16, 12-16, 12-14, 17-17, 9-4), după o luptă de uzură, de o slabă factură, dar care pune echipa gorjeană pe o trasă favorabilă pentru calificarea în ultimele 16 în EuroChallenge.

IMG_5095            Energia a început în forţă meciul, în stil de mare echipă, cu un run de 10-0, care a făcut tribuna să uite că vedeta Darby nu este pe teren şi nici nu va putea ajuta echipa vreme de o lună. Bulgarii, care au reuşit să-l facă bun de joc pe pivotul Sundov, au revenit şi s-au apropiat la doar patru puncte, scor 10-4. În ciuda liberelor ratate cu seninătate, Energia a continuat să facă un joc bun şi a încheiat primele 10 minute de joc cu un avantaj promiţător, scor 22-16. Pe cât de bine au început băieţii lui Constantinides primul sfert, pe atât de slab a fost debutul celui secund. Cu un singur punct în primele trei minute marcate de gazde, sofioţii s-au apropiat constant şi au ajuns la un singur punct în spatele Energiei după patru minute jucate din sfertul doi, scor 25-24, pentru ca jumătatea sfertului să preia conducerea, 25-26. Jocul modest, mai ales în apărare, a făcut ca Energia să-şi piardă mare parte din avantajul luat în primele zece minute, însă cu două intercepţii reuşite în ultimul minut, gazdele au intrat cu două puncte în faţa bulgarilor la pauză. Apatia din jocul Energiei a fost speculată de oaspeţi, care au avut mai multă precizie în aruncări. Nici nu a fost foarte greu, elevii lui Constantinides având procentaje foarte slabe. Lukoil Sofia a preluat conducerea, scor 40-43, şi a fost la un pas de a intra în avantaj în ultimele 10 minute, doar viteza lui Watson aducând egalarea în ultima secundă, scor 46-46.

Energia a pornit cu stângul în sfertul decisiv, cu Troupe şi Turner făcând câte 4 greşeli, dar Tal Karpelesz a ridicat sala cu o reuşită de trei puncte care a dus scorul la 53-50. Sundov cu a treia sa triplă a egalat, dar a venit rapid şi răspunsul lui Kremen cu o reuşită din spatele semicercului pentru 56-53. Două atacuri irosite ale Energiei au întors scorul, bulgarii trecând din nou în avantaj, 56-57. A urmat însă momentul lui Kremen cu două recuperări şi o reuşită de trei puncte care a dus scorul la 61-57, însă Smith şi Sundov au răspuns identic şi tabela s-a modificat din nou în favoarea oaspeţilor, 61-63. Watson a egalat şi tot el i-a furat mingea uriaşului Sundov cu 42 de secunde înainte de final. O posesie pierdută şi una câştigată a dus Energia în postura de a închide jocul cu un atac de 8 secunde. Turner a fost faultat, dar nu s-a acordat nimic, aşa că s-a intrat în overtime. Cu o sarabandă de ratări sub ambele panouri, dar cu o ceva mai mare concentrare a jucătorilor echipei gorjene, Energia s-a impus într-un final incendiar cu 72-67.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.