RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Asesoft s-a impus la Târgu Jiu

/ 9 noiembrie 2014

Energia a dat o replică solidă campioanei României, dar a cedat în prelungirile partidei, scor 76-79 (26-12, 12-25, 22-15, 12-20, 4-7).

img_5793-qpr

Gorjenii au început senzațional meciul, avându-l pe Darby în zi de grație din spatele arcului de cerc. Americanul a bifat trei reușite de la linia de 6,75, iar Energia a intrat cu 14 puncte avans la prima pauză, scor 26-12. Campioana României a turat motoarele în actul secund, apropiindu-se, până la jumătatea încleștării, la o singură lungime de trupa lui Constantinides, 38-37. Același scenariu a dominat și în sferturile trei, respectiv patru. Energia a condus ostilitățile până aproape de final, dar prahovenii au avut replică. Astfel că, înainte cu opt secunde de sirena ce punea capăt partidei, Dragan Labovic a încropit o aruncare de trei puncte prin care Asesoft a preluat conducerea pentru prima dată. Au urmat două libere transformate de Darby, care au împins meciul în prelungiri. În cele cinci minute suplimentare, ploieștenii au fost mai lucizi, obținând în cele din urmă victoria, scor 76-79 (26-12, 12-25, 22-15, 12-20, 4-7).

”Eu aş fi venit la conferinţa de presă şi dacă am fi câştigat meciul deşi nu cred că se putea, indiferent ce am fi făcut în teren. Nu am fost niciodată la o conferinţă de presă după meci, este prima dată când o fac, dar ceea ce se întâmplă cu arbitrajul în baschet este incalificabil. Nu ne-am luptat cu Asesoft, ne-am luptat cu o trupă de escroci trimisă să arbitreze şi nu este prima dată când fac lucrul ăsta. Antrenorul Asesoft-ului a stat aproape tot meciul în terenul nostru. Vă aduceţi aminte în câte meciuri, anul trecut, antrenorul Nini a fost sancţionat cu greşeli tehnice pentru greşeli similare, tot de arbitrul Grigoraş. Maniera de arbitraj din ultimul sfert, dar şi în întreaga parte a doua a meciului, a fost incalificabilă. Dacă revedeţi meciul veţi vedea că orice atingere la echipa Energia era fault, iar faulturi clare la echipa Asesoft nu erau sancţionate. Aşa cum i-am criticat după meciul cu Craiova, vreau să-i felicit acum, a fost un meci extraordinar, ei sunt adevăraţii câştigători!

Aş vrea să fie un semnal pentru ministrul sportului, pentru doamna Tocală. Nu se mai poate! Am făcut zeci de memorii, se continuă aceeaşi manieră de arbitraj. Ştiu că la Asesoft se bagă bani în baschet, dar aproape la fiecare meci sunt puternic împinşi de echipe de arbitri care li se trimit special să-i arbitreze. Am avut acum câteva zile un meci în EuroChallenge, cu arbitraj fără reproş, nu ai ce să reproşezi la meciul cu Tartu Rock! Nu mai poate fi tolerat, nu mai are să mai bagi bani într-un sport în care eşti furat de aceeaşi trupă aproape la fiecare meci. În niciun caz nu vom retrage finanţarea, dar ce motivaţie mai poţi să mai ai în momentul în care faci atâtea eforturi, faci o echipă atât de frumoasă şi acelaşi Grigoraş recidivează a nuştiu cîta oară la Târgu Jiu cu o manieră de arbitraj ruşinos. Îi felicit încă o dată pe jucători şi pe antrenori şi îl rog pe domnul antrenor să mă scuze pentru ieşirea mea de după meciul cu Craiova, dar se mai întâmplă…”, a declarat Laurențiu Ciurel, după meciul pierdut de Energia împotriva celor de la Asesoft Ploiești.

www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • abonat spune:

    Admirabil joc!Felicitari ENERGIA!!Pentru noi,sunteti adevaratii castigatori ai meciului de aseara si ati demonstrat ca ati devenit o forta in campionat.Tineti-o tot asa si totul va fi bine!!Bravo tuturor si tineti minte un lucru….Sala va iubeste!!

  • sarpe spune:

    Felicitari jucatorilor pt jocul facut ,felicitari lui TAL KARPELESZ….un joc bun facut de darby..de watson nu mai e nimic de zis ,e prea bun….DAR.un mare minus pt PORTER TROUPE…UN MAREE MINUS…in fiecare zi te bati cu pumnul in piept ca esti Capitanul echipei,ca faci ca dregi…..pai eu stiu ca ar trebui sa fi capiyan si la bine si la rau…si, in situatia asta mai ales ca ai comis o grav de tot pe finalul meciului si oarecum in mare parte s a intamplat ce s a intamplat din vina ta ,ridica doua degete in sus si asuma ti infrangerea ca un CApitan de echipa ce esti….si hai sa nu ne mai mintim frumos ca arbitrii ca nu stiu ce……avem probleme mari de tot pe final de meci si din pacate se pare ca nu avem jucatori care sa gestioneze situatiile astea…..un mare minus il are si antrenorul….nu l scoate pe TAL chiar daca are 4 greseli in ultimele minute ..a facut poate cel mai bun meci al lui la Energia….sau poate te ar fi tras la raspundere Troupe dupa meci ca nu l ai mai folosit??????cine stie?!!!!oricum un mare BRAVO echipei……..

    • gigi spune:

      Pe unde ai stat ascuns ,sarpe ?
      La victorii nici un comentariu ,iar acum ai scos capul. Sper ca aceasta echipa frumoasa sa nu-ti mai dea ”prilejul ” sa postezi.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.