RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Campioana revine la Târgu Jiu. Energia-Asesoft, episodul șapte în 2014

/ 8 noiembrie 2014

Energia Târgu Jiu primește astăzi vizita celor de la CSU Asesoft Ploiești. Între cele două echipe este meciul cu numărul șapte de la începutul anului 2014.

11_32_36_981

După euforia creată de debutul perfect în EuroChallange, câștigătoarea Cupei României trebuie să revină cu picioarele pe pământ, deoarece, astăzi, aceasta o primește, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, pe campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiești. La fel ca Energia, prahovenii au sosit în orașul lui Brâncuși după un nou succes de referință pentru baschetul românesc, în Europa, împotriva israelienilor de la Hapoel Jerusalem, formație ce, în week-end-ul trecut, a zdrobit-o pe regina Euroligii masculine, Maccabi Tel-Aviv.

În acest an, Energia și Asesoft s-au mai întâlnit de patru ori în campionat, dar și în Cupă, respectiv în SuperCupă. Din cele șase încleștări directe, oltenii au avut câștig de cauză doar în a doua competiție a țării, învingându-i pe ploieșteni la ei acasă, iar mai apoi cucerind trofeul Cupei României pe parchetul Sălii Olimpia. Ultima dispută dintre cele două echipe a avut loc la București, în deschiderea noului sezon, contând pentru SuperCupa României. CSU Asesoft a respectat calculele și valoarea hârtiei, trecând ”en-fanfare” de trupa lui Constantinides, scor 73-57.

La ora actuală, prahovenii dispun de cel mai valoros lot pe care l-a avut o echipă autohtonă în ultimii ani. Acest fapt s-a demonstrat în dese rânduri, atât pe plan intern, cât și extern. Prin victoriile repurtate de Asesoft în EuroCup, baschetul românesc începe să își găsească încet dar sigur un loc în plutonul fruntaș al baschetului continental. Spre deosebire de Antonis Constantinides care are la fiecare joc doar șase jucători străini pe care se poate baza, Vladimir Arnautovic antrenează nouă jucători de certă valoare din afara granițelor, în funcție de adversar, sârbul alegând dintre aceștia șase pentru a-i trece pe foaia oficială. Surprinzător, Asesoft a cedat în Capitală, contra Stelei CSM Eximbank, scor 82-84.

În ceea ce privește indisponibilitățile, pentru gazde, Louis Darby a demonstrat împotriva estonienilor de la Tartu Rock că poate evolua la un nivel înalt, în ciuda problemelor medicale din ultima perioadă. De la prahoveni, Cătălin Burlacu este încă nerefăcut după operația la menisc.

Ora începerii partidei este 19:45, putând fi urmărită pe Digi Sport 3.

Foto: Traian Racu (frbaschet.ro)

www.sportingorj.ro.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.