RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Favoriți la retrogradare – Analiza om cu om a pandurilor la meciul cu Concordia

/ 5 noiembrie 2014
Pandurii merge din rău în rău ! Fosta vicecampioană a remizat, acasă, cu Chiajna, scor 1-1, și a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie în Liga 1. Cu doar 12 puncte în 13 etape, trupa din Gorj rămâne pe loc retrogradabil (14) iar viitorul este sumbru.

IMG_4811Blestemul terenului propriu continuă! Pandurii rămâne cu două victorii acasă în 2014, una în sezonul trecut, 4-0 cu desființata Corona, și alta în actualul sezon, 4-0, cu Oțelul. Absolut jenant pentru o formație cu pretenții. Petre Grigoraș pare incapabil să îi ridice pe gorjeni, candidați cerți la retrogradare după remiza cu Chiajna, 1-1. „Renegatul” Shamsin a smuls un punct ilfovenilor, egalând în minutul 75, dându-i astfel o palmă lui Petre Grigoraș care i-a interzis să se antreneze cu prima echipă luni bune.

Marius Șumudică, tehnicianul Concordiei, rămâne o piază rea pentru panduri. „Șumi” este neînvins în fața celor din Târgu Jiu în Liga 1, înregistrând patru succese și trei rezultate de egalitate. De asemenea, Petre Grigoraș nu are nici o victorie în fața lui Șumudică, acesta din urmă câștigând două dintre întâlnirile directe iar alte trei s-au terminat la egalitate.

Într-o ligă instabilă, cu 12 antrenori schimbați în acest sezon, Pandurii se încăpățânează a fi excepția de la regulă. Asta probabil pentru că șefii clubului gorjean sunt mai preocupați acum de campania electorală a „gorjeanului” Victor Ponta și mai puțin de sportul rege. Meciul cu FC Brașov va fi, probabil, ultimul tren pentru Grigoraș în al doilea mandat, în cazul unui nou  (semi)eșec.

Și ghinioanele au un cuvânt de spus la Târgu Jiu. Mihai Răduț s-a rupt la antrenamentul oficial dinaintea jocului cu Chiajna. Lotul subțire nu oferă alte soluții, astfel că pierderea se anunță insurmontabilă.

Mihai Pintilii a asistat la semieșecul cu Chiajna și a fost aplaudat de puținul public prezent pe Municipal. Pe vremea sa se juca fotbal la Târgu Jiu! Acum spectatorii sunt nevoiți să asiste la o păcăleală, care, inevitabil, pare să se termine cu o retrogradare. Asta dacă nu se schimbă regulile în Liga 1 și campionatul revine la vechiul format, cu doar 4 retrogradate așa cum și Pandurii și-ar dori după ce în vară a votat pentru o ligă cu doar 16 echipe.

Dezorganizată și lipsită de consistență, Pandurii a devenit o victimă sigură la Târgu Jiu în ultimul an. Cu un joc defensiv, Chiajna putea da lovitura de 3 puncte în Gorj, dar inspirația lui Grigoraș a decis rezultatul. Rezervele Shalaj și Shamsin au conlucrat pentru un egal care le prelungește agonia ambelor echipe.

 Cum au „lucrat” pandurii:

Gliwa: Un portar fără noroc. Chiajna a marcat la singurul șut pe poartă. Polonezul nu a avut replică la o execuție departe de a fi imparabilă. S-a dus cu brațul drept la mingea șutată în stânga sa, o eroare care îl poate costa postul de titular. Gliwa a încasat 7 goluri în ultimele 4 jocuri ale oltenilor, 3 în Liga 1 și unul în Cupa României.

Ungurușan: O viteză în minus față de adversarii săi. Trăiește din plusul de experiență și din erorile lui Pleașcă. Sper că nu i se propune prelungirea contractului, scadent la vară.

Erico: Serediuc a marcat din fața sa. A mai declanșat niște șarje ofensive ale oaspeților, dar ilfovenii nu s-au descurcat în superioritate. La fazele fixe, inexistent.

Elton: S-a văzut mai mult în careul advers. A deviat niște mingi cu capul la poarta Concordiei. Un joc destul de sigur. L-a scăpat o dată pe Welington dar am scăpat nepedepsiți din acea fază. Oricum defensiva lui Grigoraș și-a făcut treaba și a încasat golul obligatoriu pe meci. Halal !

Momcilovic: Singurul fundaș de Doamne-ajută. Prezent și în careul advers, a avut câteva ocazii. Urcă bine în atac și își face treaba și în apărare.

Anton: A început bine, cu deposedări și șuturi la poartă, apoi precizia paselor sale a scăzut alarmant, odată cu trecerea timpului.

Nistor: Cărător de mingi într-o echipă ruptă la mijloc. Postul său a părut a fi de închizător, dar a avut o arie mare de acțiune. A exagerat cu șuturile de la distanță, majoritatea imprecise.

Buleică: Nu face diferența în ultima treime. Un jucător mediocru. Nici nu șutează, nici nu centrează. Bate pasul pe loc.

Predescu: Titularizat după 120 de minute în Cupă dar nu a mai convins. Joc slab. A apărut la rampă chiar înaintea schimbării cu o pasă filtrantă de geniu, irosită până la urmă. Prea puțin. A căutat mai mereu găurile din defensiva lui Șumudică, dar colegii nu au înțeles mai nimic din intențiile sale.

Nicoară: Singurul care a scos adversarul din joc. A finalizat, a scos cornere pe acțiuni proprii, nu colective. Schimbat până la urmă.

Roman: Golgheter doar cu numele de această dată. Preluări foarte largi, pase aiurea, finalizări eronate. A marcat, dar din offside, gol anulat corect de arbitrii. A ratat și o ocazie mare, singur cu Matache, la 0-0.

Shalaj: A dat pasa de gol și a mai pasat bine și la golul anulat al lui Roman. Singurele sale reușite. Nu s-a adaptat la Pandurii și pare un jucător mediu spre slab.

Shamsin: A dat gol și a mai avut alte două ocazii mari. Matache a scos cu piciorul șutul său din lovitură liberă de la 16 metri iar în minutul 90 a trimis alături o centrare a lui Buleică. Ignorat de Grigoraș a primit șanse doar pentru că era singurul vârf apt. Cu o atitudine de profesionist și susținere din partea băncii tehnice, la 22 de ani, ar putea fi un pariu câștigător.

Pleașcă: Nu a fost conectat la meci. Nu s-a descurcat nici măcar onorabil. Introducerea sa nu a avut logică, dar Grigoraș nu avea alte soluții. Decât Iorga…

 www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.