RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Larry Turner: „Sunt încântat că voi evolua în EuroChallange”

/ 30 octombrie 2014

Ajuns la Târgu Jiu cu aproximativ o lună de zile în urmă, pivotul american al Energiei, Larry Turner, a reușit evoluții de excepție în victoriile cu BC Timișoara și BCM U Pitești, fiind principalul marcator al celor două încleștări. 

14_29_8_464

Ca în fiecare sezon, poziția 5 a fost marea problemă a câștigătoarei Cupei României. Aceasta a dat bătăi de cap conducerii gorjene până aproape de debutul ediției 2014-2015, însă tehnicianul Antonis Constantinides pare să fi găsit în Larry Turner pivotul pe care îl căuta. 25 de puncte a totalizat americanul în victoria Energiei la Pitești și, conform spuselor, nu dorește să se oprească aici, echipa fiind cea care trebuie să aibă de câștigat de pe urma evoluțiilor sale.

Reporter: Cum apreciezi nivelul campionatului din România?

Larry Turner: Este un nivel foarte bun, cu jucători buni și puternici sub panou, care joacă și foarte rapid. Sunt fericit cu echipa pe care o avem acum. Sper să ne îmbunătățim jocul de la meci la meci și să evoluăm cât mai bine.

Rep.: Te-ai adaptat în România, în Târgu Jiu?

L.R.: Sunt un veteran. Sunt aici pentru a juca baschet și, astfel, de ficare dată când panourile sunt ridicate și luminile aprinse, eu mă voi adapta pentru a face acest lucru.

Rep.: Vom vedea același Larry Turner ca în ultimele două jocuri?

L.R.: Mă trezesc în fiecare dimineața cu gândul de a câștiga meciuri și de a ajuta echipa. Nu mă gândesc niciodată să pierd. Mă voi pune în folosul echipei pentru a învinge în orice mod cu putință. Fie că voi recupera, fie că voi înscrie, important este ca, până la urmă, să câștige echipa.

Rep.: Ai emoții înainte de debutul Energiei în EuroChallange?

L.R.:  Nu am emoții. Joc baschet de foarte mult timp. Sunt încântat că voi evolua în EuroChallange. Îmi voi pune ghetele, așa cum face orice jucător, și voi intra pe teren.

Rep.:  Pe plan intern și extern, cât de sus poate ajunge Energia?

L.R.: Cerul este o limită. Atât timp cât vom fi împreună și vom asculta de domnul antrenor, care este un conducător foarte bun, nu pot să spun că ne vom opri la jumătate sau mai sus. Totul depinde de noi.

Rep.: Consideri că avem o echipă puternică, aici, la Târgu Jiu?

L.R.: Avem o echipă foarte bună și un grup calitativ, care joacă foarte bine împreună. Suntem de abia la început, iar sezonul este lung. Echipa va crește și va putea fi mai puternică.

Rep.: Actualmente, urmărești campionatul din NBA? Dacă da, ai o favorită?

L.R.: Sunt american, deci iubesc NBA-ul. Lakers este favorita mea.

Rep.: Cine crezi că va câștiga titlul de peste ocean?

L.R.: Nu se știe. Este un campionat echilibrat.

15.3 puncte și 4.6 recuperări sunt mediile statistice înregistrate de Turner în maioul Energiei, care va evolua, mâine, în cadrul etapei a V-a, la Cluj Napoca, contra Universității. 20:30 este ora de începere a partidei din Sala Sporturilor „Horia Demian”.

foto: www.totalbaschet.ro

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.