RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cupa, dublu obiectiv

/ 29 octombrie 2014
Pandurii are şansa să-şi dreagă moralul şifonat după înfrângerea suferită în prelungiri în meciul cu Dinamo, dar şi să caute să-şi salveze sezonul cu o comportare cât mai bună în Cupa României, Oţelul Galaţi fiind un adversar nu doar abordabil, ci chiar facil.

IMG_4320           Pe terenul echipei unde a cunoscut cândva gloria, unde s-a născut sloganul „Grigoraş, cel mai tare din oraş!”, Pandurii, cu Grigoraş la timonă, trebuie să treacă peste toate problemele şi să obţină calificarea în sferturile de finală ale Cupei României Timişoreana.  Echipa gorjeană se află într-o situaţie disperată în clasamentul Ligii 1 şi are un lot decimat la Galaţi, însă nimeni nu se gândeşte la altceva decât la victorie în faţa Oţelului.

Antrenorul gorjenilor ia în calcul acest meci nu doar ca unul de cupă, unde vrea să ducă echipa în sferturi, ci şi ca pe unul care să repună jucătorii pe linia de plutire în ceea ce campionatul a oferit multe dezamăgiri până acum: „Cupa este un obiectiv pe care trebuie să-l tratăm foarte serios, aşa cum tratăm şi meciurile de campionat, acolo unde, din păcate, suntem departe de adevăr. Cupa este importantă şi pentru a reuşi să căpătăm mai multă încredere în noi. Echipa asta nu trebuie să fie pe locul pe care este. Nu e deloc plăcut să treci peste toate aceste meciuri cu puncte pierdute după jocuri aproximativ bune. Faptul că echipa este cu moralul destul de şifonat este foarte important, mai important decât cel că avem probleme de lot. Dezamăgirea a fost foarte mare după meciul cu Dinamo, de mult timp n-am mai văzut jucători cu ochii în lacrimi după un meci, dar nu trebuie să aruncăm vina pe alţii decât pe noi pentru că noi am fost principalii vinovaţi pentru înfrângerea de la Dinamo. E destul de greu, dar e a nu ştiu câta posibilitate de a intra în ritm şi a face şi rezultate”, a declarat Petre Grigoraş.

 Probleme la nivelul atacanţilor

La meciul cu Oţelul, Grigoraş are o misiune dificilă, antrenorul Pandurilor avându-l la dispoziţie doar pe Shamsin. Matulevicius s-a accidentat în prima parte a meciului cu Dinamo, iar Roman a luat cartonaş roşu pentru a putea juca în campionat, cu Concordia. Problemele l-au făcut pe Grigoraş să regrete că timpul a trecut şi nu mai are posibilitatea de a-şi ajuta elevii chiar din teren: „Am 18 jucători în lot, că ne lipsesc anumiţi jucători, anumite posturi, asta e cu totul altceva, dar trebuie să ne descurcăm. La atacanţi mă refeream. Sincer, m-aş fi băgat, dar nu mai pot, aş fi fost o soluţie acum vreo 20 de ani… Mă aştept să fie foarte greu, dar îmi doresc foarte, foarte mult să ne calificăm, să mergem mai departe şi sper să reuşim acest lucru chiar dacă ne lipsesc atacanţii. Am mai făcut improvizaţii de genul acesta şi sper să meargă şi de data asta”, a mai precizat antrenorul echipei gorjene. Dacă la nivelul atacanţilor sunt probleme mari, Grigoraş are şi motive de bucurie, în linia de mijloc reapărând acum soluţia numită Mihai Răduţ, revenit după ruptura musculară suferită: „Meciul acesta 100% va juca Răduţ. Aş fi putut risca 20-30 de minute şi la Dinamo, dar era un risc prea mare pentru a-l pierde până la finalul turului. Acum sunt convins că este apt 100% să joace. Nu ştiu cât va putea juca, dar va fi o variantă”, a mai spus Grig.

 Fără favorită

Cupa, în opinia lui Grigoraş, este competiţia în care nu există echipe favorite şi outsideri. Eliminarea dinamoviştilor şi meciul echilibrat, câştigat pe final de Steaua, au fost confirmări pe care grigoraş le-a primit în acest sens: „Rezultatele din prima zi mi-au confirmat ceea ce ştiam şi gândeam despre cupă, nu a mai fost nevoie să mă pună în gardă, doar mi-au confirmat părerea despre ce se poate întâmpla într-un meci de genul acesta. Nu există favorită în meciul de cupă. Lucrul acesta îl ştiam şi a fost confirmat. Dinamo ar fi fost favorită şi a pierdut cu o echipă de liga a doua, nu a fost nevoie să fie o echipă de pe ultimul loc din Liga 1”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Meciul dintre Oţelul Galaţi şi Pandurii Târgu Jiu, contând pentru faza optimilor de finală ale Cupei României Timişoreana, se dispută astăzi, pe Stadionul „Oţelul” din Galaţi, cu începere de la ora 16:00, confruntarea urmând a fi transmisă în direct de Digi Sport.

 www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.