RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Constantinides, regizorul spectacolului de pe parchet

/ 27 octombrie 2014

Dincolo de realizările individuale ale jucătorilor, tehnicianul cipriot al Energiei este omul din spatele victoriilor cu Timișoara și Pitești.

1-qpr1-608x280

Energia Târgu Jiu a debutat cu stângul în noul sezon al LNBM, după un joc pierdut în ultima secundă pe propriul teren, împotriva celor de la SCM U Craiova, lăsând impresia unei echipe care nu va putea oferi prea multe satisfacții de-a lungul competițiilor interne și continentale și care nu a reușit sa rectifice problemele precedentului campionat, în ciuda schimbărilor ce au avut loc la nivelul băncii tehnice. În urma eșecului, contestatarii actualei echipe create la Târgu Jiu nu au întârziat să apară. Însă, din fericire, aceștia au primit apă la moară pentru o perioadă scurtă de timp.

Câștigatoarea Cupei României a oferit, în următoarele două încleștări, adevărate demonstrații de forță. Prima, în ordinea disputării, acasă cu BC Timișoara, iar cea de-a doua, la Pitești, cu BCM U din localitate. În aceste partide, Energia a etalat un joc excelent în ambele faze, în special în faza defensivă, fiind cea care i-a pus pe gorjeni în fața unor puncte ușoare, pe contraatac. Victoriile au fost cu atât mai surprinzătoare cu cât au venit împotriva unor formații care, fără dubii, se vor lupta pentru o clasare în primele șase locuri ale clasamentului și care, în această vară, au surpins prin sonoritatea numelor semnate. Deplasarea de la Pitești a venit să ne confirme faptul că echipa de baschet este singura ce, deocamdată, reprezintă cu cinste sportul gorjean.

Dacă, după aceste succese, protagoniștii de pe parchet au ocupat rândurile site-urilor de specialitate, acestea au omis să-l evidențieze pe dirijorul orchestrei numită Energia, tehnicianul Antonis Constantinides. Cipriotul este omul ce a reușit să impleteze o mentalitate pozitivă în lotul pe care îl are la dispoziție, inclusiv printre jucătorii obișnuiți cu un număr restrâns de minute. În acest sens, cel mai concludent exemplu este Daniel Tudosă. Românul, sosit în iarna anului trecut la Târgu Jiu, a căpătat o încredere sporită, devenind încet dar sigur un om de bază în angrenajul alb-albaștrilor, nu numai pentru încleștările modeste. În plus de acest aspect, fostul selecționer al naționalei Ciprului a impresionat prin meticulozitatea cu care pregătește jocurile importante ale echipei sale, așa cum au fost ultimele două. Coroborat cu evoluțiile încântătoare ale elevilor săi, lui Constantinides nu îi trebuiesc furate meritele, existente în proporții destul de mari. Cu el pe bancă, echipa Energiei joacă și o face foarte bine. Înainte de startul unui moment istoric în baschetul gorjean, competiția EuroChallange, oltenii stau bine și în ceea ce privește moralul. Aceștia vor întâlni în această săptămână pe Universitatea Cluj, echipa secundă a orașului din Ardeal, iar marțea viitoare vor primi vizita estonienilor de la Tartu Rock. Un adevărat test pentru parametrii evoluției câștigătoarei Cupei României. În cazul în care și acesta va fi trecut pe un trend pozitiv, suporterii Energiei pot sta liniștiți, echipa are viitor.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.