RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Totul pe cartea victoriei

/ 3 octombrie 2014
Pentru echipa de handbal a Energiei nu mai există loc pentru pași greșiți. Orice punct pierdut, în special pe teren propriu, poate fi considerat un pas spre marginea prăpastiei, iar în aceste condiții, partida cu Poli Timișoara nu trebuie să aibă un alt deznodământ decât victoria trupei lui Andrieș.

faza kekezovic            În vreme ce Energia pornea la drum în actuala stagiune cu gândul la o clasare în primele poziții la finele sezonului, nici Poli Timișoara nu era departe la nivel de obiectiv, bănățenii visând la play-off. După primele etape de campionat însă, ambele echipe se află sub linia play-off-ului, Energia stând chiar mai rău, fiind penultima în clasament, cu doar un succes.

După înfrângerea de la Constanța, previzibilă, însă rușinoasă ca scor și manieră de joc, Energia speră să „dreagă busuiocul” și să învingă pe teren propriu pe Poli Timișoara, succes cu care să mai urce și câteva locuri în clasament. Lucrurile nu sunt deloc simple, Poli Timișoara este o echipă care, deși a câștigat doar de două ori în șase jocuri disputate, a pierdut greu de fiecare dată, chiar și în ultima etapă, când a cedat acasă, la limită, scor 27-28, în fața Odorheiului, singura echipă neînvinsă în campionat, echipă care a învins categoric trupa lui Andrieș într-un meci disputat la Odorheiu Secuiesc.

 Descoperiți pe dreapta

Liviu Andrieș are în continuare probleme de lot, jucătorii accidentați fiind în continuare fie indisponibili, Mota și Dinescu, fie incerți, Apolzan și Sifre. „Problema noastră în vederea meciului cu Timişoara este recuperarea jucătorilor accidentaţi. Vom vedea pe cine putem să recuperăm din cei patru accidentaţi. Mota este practic „irecuperabil” pentru acest tur de campionat. Avem nevoie de fiecare jucător cu experiență, pentru că dacă insistăm cu juniorii, cu copii, la ei se vede “cruzimea” în joc”, s-a plâns Andrieș. Acesta vede în extrema dreaptă principala problemă cu care se confruntă și la acest meci și speră ca măcar una din cele două variante pe care le avea înainte de startul sezonului să îl poată ajuta la acest meci: „Sunt doi jucători pe extrema drepată care au încă problem medicale. Cu Apolzan vom avea o discuție, pentru că el a venit de la un control la Timișoara, acolo unde a fost și Sifre Flores. Apolzan are nevoie de operație, dar dacă joacă nu se poate întâmpla nimic grav. Are un chist pe tibia piciorului drept care-i provoacă mari dureri și abia poate să meargă. Doctorul i-a recomandat să facă operația uregent, cu cât mai repede cu atât mai bine pentru el, pentru că se poate recupera mai bine. Vom vedea dacă suportă durerile pentru a-l folosi la acest meci cu Timișoara. Dar cred, din discuțiile avute cu el, că în proporție de 70-75% nu va juca. Sifre a primit acceptul doctorului că poate juca, dar încă are dureri și trebuie să treacă și el peste aceste dureri”, a explicat Andrieș. Acesta mai are de așteptat și în ceea ce-l privește pe Dinescu, jucător care a suferit înaintea meciului cu Steaua o ruptură musculară: „Laurențiu Dinescu nu este refăcut în totalitate și depinde de el dacă va putea să joace. Vom vedea la ora jocului”, a completat Andrieș.

 Cere mobilizare generală

Antrenorul Energiei este conștient că o victorie în acest meci extrem de important pe care echipa sa îl are programat în acest weekend nu poate veni decât dacă toată lumea va da 100% pe teren. „Timișoara o putem învinge dacă jucăm la fel ca în meciul cu Steaua. Cu o mobilizare exemplară și cu o apărare foarte agresivă. Sunt atuurile noastre pe care trebuie să le speculăm. Ei au o parte stângă-pivot foarte experimentată și acolo trebuie să ne luăm măsurile de rigoare. Nu trebuie să ne gândim la alt rezultat decât victoaria. Suntem obligați să câștigăm”, a precizat Liviu Andrieș. Și jucătorii văd în același fel situația, Levente Halasz menționând că forța grupului ar putea fi punctul forte al acestei echipe: „Pentru a câștiga sâmbătă trebuie să fim mai uniți și trebuie să învățăm să luptăm unul pentru altul și nu fiecare pentru el. Pe de altă parte trebuie să încercăm să nu mai facem greșelile copilărești pe care le facem și în plus să știm cum să manevrăm rezultatul. La meciul cu Steaua am avut 10 goluri avans, dar apoi, din păcate am făcut niște greșeli, în loc să ne liniștim și să jucăm cu cap”, a declarat interul transferat în această vară din campionatul Ungariei. Halasz spune că acest meci ar putea „trezi” Energia la viață: „Sâmbătă poate fi un nou început pentru noi. Dacă vom câștiga cu Timișoara, rămânem în joc pentru play-off, chiar dacă mai este mult până se termină campionatul. Singura noastră opțiune este victoria. Jucăm acasă și trebuie să jucăm la fel cum am jucat cu Steaua. Nu avem altă soluție decât victoria”, a mai spus tânărul inter al Energiei.

Partida dintre Energia și Poli Timișoara, contând pentru etapa a VII-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin, este programată a se disputa sâmbătă, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 13:00.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.