RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cu trofeul pe masă pentru a doua oară

/ 23 septembrie 2014

Câştigătoarea Cupei României, Energia Târgu Jiu, şi campioana ţării, CSU Asesoft Ploieşti, se duelează astăzi la Bucureşti.

energia-vs-asesoft-2-qpr-608x280

Energia Târgu Jiu este echipa care a produs cea mai mare surpriză a sezonul trecut. Calificată, cei drept, cu mult noroc la Final-Four-ul Cupei României de la Ploieşti, după ce a trecut fără probleme de lanterna roşie, Farul Constanţa, aceasta a reuşit să se întoarcă din Sala Olimpia cu al doilea cel mai important trofeu din bascehtul românesc. Gorjenii au trecut, surprinzător, în semifinale de gazda competiţiei şi campioana, CSU Asesoft Ploieşti, învingând în actul final CSM Oradea, vicecampiona ţării.

Astfel, performanţa, de departe cea mai de referinţă a sportului gorjean, o pune pe Energia în situaţia de a-i întâlni din nou pe prahoveni, în SuperCupa României. În timp ce pentru olteni este primul joc oficial, trupa lui Arnautovic a luat deja contact cu încleştările cu miză. Asesoft a trecut greu de SCM U Craiova, scor 70-64, în manşa tur a Cupei României, rezultat ce dă credit suporterilor târgujieni în a spera la un nou trofeu adăugat în vitrina echipei de baschet. În meciul de astăzi, din Sala Dinamo, cele două combatante au ajuns la un consens şi au ales să poată folosi toţi jucătorii străini din lot, avantaj creat campioanei, având în vedere că aceasta deţine opt stranieri sub contract, faţă de cei şase ai Energiei. Pe lângă acest aspect, şi valoarea lor este de partea ploieştenilor. Cu toate acestea, SuperCupa se va decerna în urma rezultatului de pe parchet, ci nu în funcţie de CV-ul sau salariile protagoniştilor, lucru demonstrat în aprilie, la Ploieşti. La fel ca atunci, diseară, băieţii pregătiţi de Constantinides vor beneficia de aportul a aproximativ 60 de fani.

„E un trofeu de palmares. Dacă am fi o echipă gen Asesoft, care în fiecare an e abonată la câștigarea trofeelor, cupă sau campionat, poate nu am acorda atenție atât de mare SuperCupei, așa cum nici Asesoft nu o făcea în anii precedenți. Din câte se pare, în acest an și ei își doresc foarte mult trofeul. Jucăm cu un trofeu pe masă, nu avem în fiecare an șansa de a juca cu trofeul pe masă și ne dorim foarte mult să-l câștigăm. Mai mult decât dorință și motivarea jucătorilor, sperăm să și putem să-l obținem. Asesoft este campioana României, o echipă cu jucători ce au evoluat la Real Madrid și Olympiacos, baschetbaliști care au jucat în NBA și la Galatasaray”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul secund al Energiei Târgu Jiu.

Energia Târgu Jiu – Asesoft Ploieşti

Sala Dinamo, Bucureşti, 24 septembrie, ora 19:00

Televizare. Digi Sport 2

Loturile celor două formaţii:

Energia: Giordan Watson, Daniel Tudosă, Baris Aktas, Vasile Ştefan, Răzvan Bratoloveanu, Louis Darby, Porter Troupe, Tal Karpelesz, Michal Kremen, Marian Minea, Cătălin Vlaicu, Nemanja Milosevic, Tony Woods. Antrenor: Antonis Constantinides.

Asesoft: Dee Brown, Marius Runkaunkas, Levente Szijarto, Adrian Movileanu, Vlad Dogaru, Alhaji Mohammed, Jonte Flowers, Michalis Pelekanos, Cătălin Burlacu, Vlad Negoiţescu, Dragan Labovic, Chris Cooper, Gerald Lee. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.